Cashback-actie: hoe werkt het precies?

Ieder jaar stappen veel Nederlanders over naar een nieuwe energieleverancier. De nummer een reden voor een overstap is korting! Iedere nieuwe klant kan namelijk genieten van welkomstkortingen. De cashback-actie is een van de populairdere acties. Hoe werkt dit eigenlijk precies? U leest het in dit artikel.

De cashback-actie geldt voor nieuwe klanten

Alleen nieuwe klanten kunnen profiteren van een cashback-actie. Energieleveranciers doen er écht alles aan om nieuwe klanten voor zich te winnen. De cashback-actie is ontzettend populair onder consumenten, omdat het het bedrag soms erg aantrekkelijk is. De energieleverancier hoopt natuurlijk dat zij erg lang klant blijven. Echter kunnen zij dit lage bedrag niet ieder moment bieden. Als bestaande klant profiteert u er daarom niet van. Dat is zonde, want u kunt de gemiddelde energiekosten aanzienlijk verlagen met een overstap.

De daadwerkelijk cashback ontvangt u altijd achteraf

De daadwerkelijk cashback ontvangt u altijd achteraf. Deze krijgt u, afhankelijk van uw contract, bij uw eerste jaarafrekening. Heeft u gekozen voor een driejarig contract? Dan kan het ook zijn dat u het geld gespreid terugkrijgt van de leverancier.

Verrekening met de termijnbedragen

Aan het einde van het contractjaar, bij uw jaar- of eindafrekening, wordt de balans opgemaakt. Er wordt gekeken of u moet bijbetalen of dat u geld terugkrijgt. Zou u een cashback-korting krijgen van 250 euro op uw eerste jaar, maar heeft u 50 euro meer verbruikt aan energie? Dan ontvangt u nog 200 euro van de cashback-actie.

Geldt voor contracten met bepaalde looptijd

De cashback-actie bestaat doorgaans alleen bij contracten met een bepaalde looptijd. Dat zijn bijvoorbeeld eenjarige, driejarige of vijfjarige contracten. De cashback-korting ontvangt u alleen wanneer u uw contract volledig volmaakt. Heeft u een contract voor drie jaar, maar stapt u na twee jaar al over naar een nieuwe energieleverancier? Dan vervalt de cashback-actie (deels). U kunt in principe daarom ook altijd het beste kiezen voor een jaarcontract. Dan kunt u namelijk ieder jaar weer overstappen van energieleverancier. Bovendien ontvangt u dan de hoogste korting.

Energie vergelijken met cashback-actie = flink besparen

Als u jaarlijks overstapt van energieleverancier, kunt u ontzettend veel geld besparen. U profiteert dan niet alleen van een cashback-actie, maar ook van voordelige tarieven. Als nieuwe klant profiteert u daarom dubbelop! Start daarom direct met energie vergelijken én bespaar ook op uw maandelijkse lasten.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken