Cashback energie

Cashback energie bij een energieleverancier betekent dat u geld terugkrijgt bij het aangaan van een nieuw energiecontract. Het is te vergelijken met de welkomstkorting dit is een korting in geld dat u krijgt van de energieleverancier om u te verwelkomen. Met een cashback korting is dat dus hetzelfde. U heeft het vast vaker voorbij zien komen dat wanneer een energieleverancier zijn prijzen verlaagd of een actie start.

Cashback energie verschilt per energieleverancier

In die gevallen toont de energieleverancier bijvoorbeeld €250 cashback korting bij overstap naar een product van hun. In de meeste gevallen krijgt u dan €250 gestort op uw bankrekening als u bent overgestapt naar een nieuwe energieleverancier. De bedragen worden door de energieleverancier bepaalt en de wijze van uitbetaling ook. Zo kunnen ze ervoor kiezen om de cashback korting aan het einde van het jaar over te maken naar u, of zij verrekenen dit bedrag alvast met de kosten voor energie en gas die u heeft gemaakt.

Bereken of de korting op energie de moeite waard is

Een cashback korting bij een energiecontract met een langere looptijd zoals 3 jaar kan hoger oplopen. Let dan wel op of dit bedrag hoog genoeg is, want met elk jaar overstappen bespaart u minimaal €100 per jaar. Vermenigvuldig dit met 3 jaar en u zou dan een cashback korting moeten krijgen van minstens €300 en zelfs meer. Als dat niet het geval is dan moet u zich afvragen of overstappen naar een energiecontract met een lange looptijd wel zo verstandig is.


Start met energie vergelijken en bekijk welke energieleverancier u de beste cashback energiedeal geeft op stroom en gas contracten.

Power.nl
Logo