Chloorshock - 10 kg - HTH - Zwembadwater - Onderhoudsmiddel - Zwembad - Zwembadwater - Long

Chloorshock – 10 kg – HTH – Zwembadwater – Onderhoudsmiddel – Zwembad – Zwembadwater – Long

95.00

Shop via Power.nl

Bekijken

Geverifieerd door Power.nl

Artikelnummer: 501384615757 Categorie:

Beschrijving

Chloorgranulaat is een snel oplossend, anorganisch desinfectie en algenbestrijdingsmiddel voor zacht en hard water.
Dit type chloor wordt ingezet aan het begin van een zwemseizoen om het water een zogenaamde ‘chloorshock’ te geven. Het chloorgehalte wordt hiermee in één keer op peil gebracht, door het chloorgehalte snel fors te verhogen. Op deze manier hoeven er geen grote hoeveelheden conventioneel chloor aan te pas komen.
Chloorgranulaat wordt ook gebruikt wanneer het zwemwater uit balans is door bijvoorbeeld veel zon, regen, onweer of hoge mate van gebruik van het zwembad.
Met een chloorshock worden de verontreinigingen snel vernietigd en kunt u binnen de kortste keren weer genieten van kraakhelder zwemwater.
Na tijden van inactief zwembadgebruik, denk aan vakanties, kan het water groen zijn uitgeslagen. Dit wordt veroorzaakt door algengroei en bacteriën.
Met een eenmalige chloorshock heeft u uw zwemwater binnen de kortste keren weer helder en zwem klaar.
Kort samengevat de werking van chloorgranulaat:
-Snelle aanpak op overmatige algengroei en bacteriën.
-Vernietiging van bacteriën en andere micro-organismen die een resistentie opgebouwd hebben tegen de gebruikelijke hoeveelheden chloor.
Gebruik
Voordat u begint met chloor toevoegen aan het water is het van belang om de pH-waarde van het water tussen 7.2 en 7.6 te hebben. Dit kunt u testen met één van onze testkits. In de meeste gevallen zal het kraanwater dat u gebruikt om uw bad te vullen een pH-waarde hebben van rond 7.8. Indien nodig kunt u pH minus of pH plus gebruiken om de pH-waarde op peil te krijgen.
Nadat u uzelf ervan hebt verzekerd dat de pH-waarde goed is, kunt u beginnen met het toevoegen van het chloorgranulaat.
Na het bijvullen van het bassin of na langere tijd stilstand (vakantie) gebruikt u granulaat naar instructies van verpakking.
Let op:
Volg altijd de instructies op de verpakking, wijk hier nooit van af!
Los het chloorgranulaat altijd op in een emmer of gieter!
Wanneer het granulaat rechtstreeks in het water wordt gemengd, zullen er kleine stukjes onopgelost granulaat naar de bodem zakken. Dit heeft witte ‘bleekvlekken’ op de bodem tot gevolg.
Opslag
Het chloorgranulaat is meerdere jaren te conserveren, indien het luchtdicht en vorstvrij wordt opgeborgen.
Het goed afsluiten van de emmer is hiervoor voldoende. Let wel dat het product in de winter niet aan vorst wordt blootgesteld. Hierdoor zal het granulaat zijn werking verliezen.
Verpakt in 10kg verpakking. Let op: Dit artikel kan WEL besteld en/of verzonden! Uiteraard ia afhalen ook mogelijk in ons magazijn in Gildehaus (Dld).Waarschuwing: Lees altijd eerst de veiligheidsaanwijzingen op de verpakking!

Extra informatie

Aanbieder

Brand