CO2 reductie dankzij duurzame energie

co2uitstoot

De European Environment Agency heeft gemeld dat de CO2 reductie verminderd is dankzij duurzame energie bronnen. Het gaat hierbij om de bronnen: biomassa, windenergie en zonne-energie.

Nederland moet meer aan broeikaseffect gaan doen

Dit geldt voor een groot gedeelte van Europa, Nederland bleef helaas achter met zijn broeikasgas uitstoot. Dankzij de huidige investeringen in de hernieuwbare energiebronnen, is de CO2 reductie verminderd met 7%. In 2012 werd er een daling gemeten in steenkool 13%, en een daling van 7% in power to gas technieken.

Europa verduurzaamd steeds meer

Buiten het opwekken van duurzame energie zorgt de strenge regelgeving om energie efficiënter met energie om te gaan in de zakelijke en particuliere sector ook voor een lager percentage CO2 reductie. Omdat het aandeel in duurzame energie toeneemt neemt de groei in andere landen zoals Finland, Letland, Oostenrijk, Zweden en Letland ook toe. In deze landen is het energieverbruik uit duurzame bronnen 30% dat voorziet in hun energiebehoefte.

Ondanks de toename in hernieuwbare energiebronnen is er nog steeds 75% in Europa dat afkomstig is uit fossiele brandstoffen. Nederland loopt in ieder geval achter zij wekken nog maar minder dan 5% op in duurzame energie.

Bron: Utilities

Groene energieleveranciers vergelijken op aanbiedingen?

Ga voor duurzaam en vergelijk alle groene energieleveranciers op EnergieVergelijking.nl en bekijk welke energie aanbiedingen het goedkoopste zijn.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken