Consumind berispt door de Reclame Code Commissie

rechter

Vergelijkingssite Consumind is door de Reclame Code Commissie berispt voor de geplaatste informatie op haar website. De Reclame Code Commissie vind dat Consumind onterecht heeft laten doorschemeren dat zij alle energieleveranciers vergelijken op hun site.

Er zijn meer dan 32 energieleveranciers

De vergelijkingssite vraagt eerst welke energieleverancier iemand heeft en vraagt of de persoon die op dat moment wil vergelijken weet wat zijn verbruik in energie en gas is. Zodra die stap genomen is komt men bij stap 2. Bij stap 2 word aangegeven dat de huidige aanbieder kan worden vergeleken met 32 energie aanbieders. Volgens de Reclame Code Commissie wekt dit de indruk dat zij alle energie aanbieders vergelijken terwijl er meer dan 32 energieleveranciers zijn.

Let goed op bij stap 2 voordat u informatie aanvraagt

Bij stap 2 overigens dient de persoon die zijn energie en gas wil vergelijken zijn persoonlijke gegevens in te vullen: naam, adres, postcode, geboortedatum, telefoonnummer en emailadres. Onderaan het scherm staat vervolgens in kleine letters: Na het invullen van dit formulier bent u klant van Consumind. Voor verdere vragen kan men dan informatie vinden in de dienstenwijzer van Consumind. Let hier op wanneer u alleen vrijblijvend de energieprijzen wilt vergelijken.

Check eerst de dienstwijzer!

Het lijkt erop dat het invullen van deze gegevens suggereert dat de persoon onbewust verplicht word om klant te worden, terwijl deze gewoon vrijblijvend een energievergelijking wil maken. Dit zou ook een belangrijk punt moeten zijn voor de Reclame Code Commissie, maar misschien niet relevant als onderwerp. Consumind heeft in de dienstenwijzer aangegeven dat zij geen onafhankelijke prijsvergelijker zijn. Bij interesse voor de prijsopgave van Consumind kan men dan ook het beste eerst de dienstwijzer raadplegen.

Let altijd goed op wanneer u een energievergelijk maakt op welke website dan ook

Bij iedere energievergelijkingssite dient u goed op te letten. Misschien ziet u een fout op de website van EnergieVergelijking.nl of u heeft vragen over een energieproduct leg deze vragen voor aan ons en wij lossen het graag op. Het dient ten alle tijde duidelijk te zijn voor de consument wat een energievergelijkingssite vergelijkt. Wij vergelijken onafhankelijk de energieleveranciers met hun aanbod. Wij zitten niet vast aan een bepaalde energieleverancier en ons doel is om u hulp te bieden bij het energie vergelijken.

Bron:Reclame Code Commissie

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken