Corona en milde winter zorgen voor lage gasprijzen

vinger wijst naar gasverbruik op gasmeterOnze gasprijzen dalen, dat komt ten eerste omdat we een hele zachte winter hebben. Maar ook de uitbraak van Corona beïnvloedt onze gasprijzen. Dat Corona en milde winter nu zorgen voor lage gasprijzen is te merken bij de grote energieleveranciers. Eneco blijkt de gasprijzen flink verlaagd te hebben. Sinds 1 januari is dan ook de regiotoeslag voor gas komen te vervallen. Dit betekent dat alle energieleveranciers een vast tarief moeten hanteren. Geen extra opslag meer voor huishoudens die verder vanaf Groningen wonen dus.

Geen gasregio toeslag meer vanaf 1 januari 2020

Dat zegt niet dat alle energieleveranciers hetzelfde tarief voor gas vragen. En dat is maar goed ook, want tijdens het energie vergelijken kan men dus nog altijd veel voordeel halen daaruit. Begin januari schreven we dan ook dat we te maken hebben met lagere energiekosten door een relatief warme winter. En dat is nog steeds aan de orde. Nu is het niet zo dat we heel veel zonnige dagen hebben gehad, maar die dagen zorgen er wel voor dat we thermostaat niet eens aan hoeven te zetten. En laat de zon zich niet zien, dan is 19 of 20 graden ruim voldoende.

Corona en milde winter zorgen voor lage gasprijzen

U heeft zelf ook gemerkt dat de huidige temperaturen redelijk zijn. Thuis zitten we niet te kou kleumen zoals we dat anders wel doen in de winter. Dus dat is enkel beter voor uw energiekosten. Maar de uitbraak van Corona zorgt weer wereldwijd voor stress op de beurzen. En de olieprijzen worden daardoor geraakt. Dit zorgt automatisch voor een lagere gasprijs. Voordat het nieuws van het Corona virus uitbrak lagen de gasprijzen hoger. Dat is nu wel anders. Dit kan dus een gunstig moment zijn om opnieuw uw energiekosten te gaan vergelijken.

Het effect dat Corona en de milde winter hebben op onze energierekening kan zorgen voor een paar honderd euro aan besparing. Hoeveel dat precies is kan een energievergelijking uitwijzen. Stel u stapt nu over, dan kan het nog altijd zo zijn dat u aan het einde van het jaar geld terug krijgt. Immers u heeft minder verbruikt dan tijdens een koude winter. Toch blijven huishoudens oplettend waar het de energiekosten aangaat. Want de overheid kan altijd weer een verhoging invoeren. Laat dat u niet weerhouden om te besparen en te starten met energie vergelijken.

Bekijk wat de huidige gasprijzen voor uw portemonnee kunnen betekenen

Het is namelijk van belang dat u uw energiekosten kunt verlagen. En momenteel kan de besparing bij overstappen wel tot €450 oplopen. Pak uw gegevens er maar eens bij en bekijk zelf hoe Corona de milde winter gezorgd hebben voor lage gasprijzen. De grote energiereuzen zoals Essent en Vattenfall hebben naast Eneco hun leveringstarief voor gas verlaagt. Welke van de energieleveranciers u de beste energie aanbieding doet ziet u in de vergelijking. Staat het u vrij om over te stappen omdat uw energiecontract al bijna verloopt? Stap dan gerust over. De rest wordt dan geregeld door uw nieuwe energieleverancier. Binnen een aantal weken krijgt u dan energie en gas geleverd door hun. Toch nog de twijfels? Annuleren kan altijd binnen de veertien dagen. Dit gaat in op het moment van overstappen.

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo