Costa Rica voorziet zich al 75 dagen alleen in duurzame energie

hydro-energie

Costa Rica een klein land in Centraal Amerika, heeft een mijlpijl bereikt in het gebruik van duurzame energie. Zij verbruiken sinds afgelopen December alleen nog maar duurzame energie. Het land heeft vier hydro elektrische centrales draaien, en dankzij de hevige regenval de laatste tijd konden de centrales daar geheel op draaien.

Dankzij regenval volledige voorziening duurzaam

Het land heeft sindsdien geen fossiele brandstoffen meer hoeven gebruiken. De regenbuien hebben ervoor gezorgd dat het land de eerste drie maanden van dit jaar al volledig kon voorzien in duurzame energie. Het land met 4.8 mln inwoners heeft grote successen geboekt in het gebruik van hernieuwbare bronnen. Het afgelopen jaar kwam er uit het gebruik van hydro elektriciteit al 80%, en nog eens 10% afkomstig van geothermische energie.

Costa Rica’s aandeel in duurzame energie al op 94%

Op dit moment is het aandeel van Costa rica in duurzame energie 94%, nieuwe geothermische projecten staan al klaar om ervoor te zorgen dat ze niet afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. De overheid heeft vorig jaar al een goedkeuring afgegeven voor geothermisch project ter waarde van 958 miljoen dollar.

De infrastructuur van Costa Rica is uitstekend te noemen, het streven is om in 2021 koolstof neutraal te zijn. Het land heeft ook besloten de olievelden die langs de kust zijn ontdekt niet te exploiteren.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken