De 5 meest gemaakte overstapfouten

de 5 meest gemaakte overstapfoutenWilt u graag overstappen van energieleverancier? Dat hoeft natuurlijk niet erg lastig te zijn. Toch kan het af en toe misgaan. Niet alle overstappers weten namelijk hoe zij moeten overstappen. Hieronder volgen de 5 meest gemaakte overstapfouten.

1. Te vroeg overstappen

Beschikt u nog over een contract met bepaalde looptijd bij uw huidige energieleverancier en loopt dit contract niet binnen twee maanden af? Dan is het belangrijk dat u nog niet overstapt. Indien u dit wel doet kunt u een boete krijgen vanwege contractbreuk. Daarom is het bijzonder belangrijk om de einddatum van uw huidige contract na te gaan. Zo kunt u een van de meest voorkomende overstapfouten gemakkelijk voorkomen.

2. Kiezen voor de hoogste korting

Het klinkt erg aantrekkelijk: een cashback-actie met 400 euro korting. Toch is dat niet altijd de beste deal. De energietarieven zijn mogelijk wel hoog. Oftewel: de variabele leveringskosten voor stroom en gas zijn bijzonder hoog. Ook is er vaak geen korting beschikbaar voor vaste leveringskosten (eerder bekend als vastrecht) en de besparing kan daardoor tegenvallen. U kunt gelukkig gemakkelijk vergelijken op basis van uw postcode + huisnummer en energieverbruik. De goedkoopste energieleverancier staat altijd bovenaan, dus u weet direct waar u voor kunt kiezen.

3. Vergelijken o.b.v. maandbedrag

Een van de meest gemaakte overstapfouten is dat men vergelijkt op het maandbedrag. Betaalt u nu 150 euro per maand en vertelt een verkoper dat u ook maandelijks 110 euro kunt betalen bij een andere leverancier? Dan scheelt dat 40 euro, toch? Zulke verkooptrucjes worden vaak gebruikt door straat-, deur- en telefonische verkopers. Een maandbedrag zegt echter helemaal niet veel, omdat u daadwerkelijke energieverbruik uiteindelijk bepaalt wat u betaalt voor uw jaarlijkse energiekosten. Een online vergelijking maken is daarom ook de beste keuze.

4. Zelf uw energiecontract opzeggen

Middels de gratis overstapservice hoeft u uw oude energiecontract zelf niet op te zeggen. Daarom hoeft u uw huidige energiecontract ook niet op te zeggen. Uw gegevens worden namelijk bijgehouden in een landelijke database. Zegt u uw huidige contract wel zelf op? Dan kan het zijn dat de energiecontracten niet goed op elkaar aansluiten. Mogelijk heeft u dan tijdelijk geen energieleverancier. Laat dit daarom lekker voor u regelen.

5. Kiezen voor zakelijke tarieven

Een van de meest gemaakte overstapfouten is dat u kiest voor zakelijke tarieven. Zzp’ers worden continu gebeld door energieverkopers voor het afsluiten van een nieuw energiecontract. Men vertelt u dat dit veel goedkoper is omdat u ondernemer bent. Echter zijn de tarieven altijd exclusief 21 procent btw en bovendien is een zakelijk contract, die u aan de telefoon afsluit, vaak veel duurder. U heeft ook niet langer de rechten waar een consument wel van geniet. Zo kan uw energiecontract onder andere automatisch verlengd worden. Wilt u kiezen voor de laagste prijs? Raadpleeg dan onze energievergelijker en bepaal zelf naar welke leverancier u overstapt!

Deze overstapfouten maakt u nooit meer!

Na het lezen van dit artikel kunt u de bovenstaande overstapfouten allemaal voorkomen. U kunt hier energie vergelijken voor de beste deal. Zorg ervoor dat u uw postcode + huisnummer en energieverbruik invoert voor de beste deal. De goedkoopste energiemaatschappij staat altijd bovenaan en overstappen kost nooit meer dan vijf minuten van uw tijd. Wacht niet langer en bespaar ook op uw energiekosten!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo