De elektrische auto en de laadpas. Wat moet ik weten? Bezitters van elektrische auto’s kunnen met een laadpas onderweg hun auto opladen. En daarvoor kunnen zij terecht bij de meeste Fastned stations. Er zijn dan ook al veel aanbieders bijgekomen die laadpassen bieden. Welke laadpas dat is hangt af van de keuze van de consument. Energieleveranciers bieden laadpassen aan, maar ook andere bedrijven. Een laadpas heeft u nodig om uw auto aan een laadpaal te kunnen laden. Maar hoeveel kost het om een laadpas aan te vragen?
De elektrische auto en de laadpas
Met de elektrische auto en de laadpas kunt u onderweg dus laden. Vele laadpassen worden gratis geleverd. Maar men dient maandelijks wel een bedrag te betalen.
Thuis opladen kan ook met een eigen laadpaal. Laad u veel onderweg? Dan kan een laadpas waarbij u een laag maandbedrag betaalt uitkomst bieden. Maar welke aanbieders zijn er dan allemaal? Want de dekkingsgraad is ook van belang. Bij de meeste aanbieders kunt u ook in het buitenland uw elektrische auto opladen. Het is iets waar u op kunt letten als u besluit laadpassen te vergelijken. Een eigen laadpas is altijd nodig, want onderweg heeft uw auto ook een oplaadbeurt nodig. Vooral als u lange afstanden moet rijden. U kunt laadpassen vergelijken zodat u ziet waar u het goedkoopste uit bent.
Een elektrische auto met een eigen laadpaal?
De elektrische auto en de laadpas voor een laadpaal thuis. U kunt ook uw eigen laadpaal kopen. Misschien biedt dit zelfs nog meer gemak. Want de laadpaal staat dan op uw eigen terrein. En dan wanneer u uw auto s’nachts oplaadt, dan kunt u deze s’morgens gewoon gebruiken.
Voorheen waren consumenten huiverig waar het om een elektrische auto ging. Want de lange laadtijd riep tegenstand op en veel laadpunten waren er nog niet. Dat is nu niet meer zo, en we kunnen op veel meer plekken laden. En zelfs snelladen. Bij de eigen laadpaal kan het zijn dat u de energieleverancier betaalt, dit geldt wanneer het met een regulier stopcontact gebeurd. De energiekosten worden dan door uw energieleverancier geïnd. Heeft u een losse laadpaal op uw terrein? Dan heeft u een laadpas nodig.
Een eigen laadpaal laadt veiliger op
Een eigen laadpaal kopen zorgt ervoor dat u uw elektrische auto op een veilige en vooral snelle manier kunt laden. Hoelang de laadtijd duurt hangt uiteraard van het model van de auto af. Wel dient de huidige elektrische auto snel geladen te kunnen worden. Want niet alle auto’s kunnen een snellaad optie aan. Het is dus zo dat wanneer u uw auto aan een gewoon stopcontact zou laden dat dit veel langer duurt. Vaak tussen de 5 uren en 15 uur. Ook de omvormer in de elektrische auto is van belang bij het laden. Er wordt hier gekeken naar het AC laadvermogen. Als het AC laadvermogen dus 6.6 kW laadvermogen heeft dan kan deze 6.6 kW per uur laden.
Op Power.nl kunt u een laadpaal aanschaffen
Bekijk het aanbod aan laadpalen en bepaal welke het meest geschikt is voor uw elektrische auto.
Meterkast aanpassen voor thuis laadpaal
Bij een thuis laadpaal kunt u uw aansluitingen in de meterkast aan laten passen. Want anders is de kans groot dat uw stoppen eruit springen. Benader hiervoor een professional die uw meterkast kan aanpassen voor uw elektrische auto. Voordat u besluit een elektrische auto aan te schaffen is het dus niet verkeert om deze ook te vergelijken. Bij elektrisch rijden is het dus van belang dat u kijkt naar wat de auto kan. Hoe ver komt deze op een accu?
Een accu kan meestal 300 kilometer ver komen. Dus de kans is groot dat er onderweg geladen moet worden. Dit hoeft niet tussen de 5 uur en 15 uur te duren. Snellaadstations bieden dan uitkomst. Meestal kunt u binnen 45 minuten de weg weer op. Want dit is de gemiddelde tijd die een snellader nodig heeft om uw accu op te laden.