De hoogste tijd om weer over te stappen?

Is het weer de hoogste tijd om over te stappen? Check eerst de einddatum op uw energiecontract. Want met deze datum weet u wanneer het voor u tijd is om een nieuw energiecontract te kiezen. Overstappen doen consumenten eigenlijk het hele jaar door. Want elk energiecontract heeft weer een andere einddatum. Kijken we naar de zorgverzekering dan kan er alleen in december gekozen worden voor een nieuwe zorgverzekeraar. Voor energiecontracten geldt dit niet.

Kosteloos energie vergelijken en overstappen

Is de looptijd nog meer dan één jaar dan kan er niet kosteloos overgestapt worden. Dit gaat u dan geld kosten. Want uw energieleverancier zal u dan een boete opleggen omdat u uw energiecontract voortijdig verbreekt. Dus met een looptijd van meer dan één jaar kan dit u €100 aan boete opleveren. In dat geval moet u dus nog even geduld hebben. En daarom raden wij ook altijd aan om voor een 1 jarig contract te kiezen. U voorkomt dan het betalen van een boete aan de energieleverancier.

Energiekosten stijgen met €175 in 2021

Vooral nu er zoveel nieuws is rondom de hoge energiekosten vanaf 2018 tot 2021 willen consumenten opnieuw vergelijken. Als de berichten kloppen dan betalen we in 2021 ruim €175 per jaar meer voor onze energiekosten. Er zijn zoveel factoren die onze energiekosten duurder maken. De precariobelasting zal duurder worden waardoor de transportkosten ook weer stijgen. De belastingen stijgen en de Opslag Duurzame Energie stijgt ook. Daarom zal de energierekening in 2021 €175 duurder uitvallen. Dat betekent dat we per maand meer aan de energieleverancier moeten betalen.

Bezuinigen op energie en gas met simpele bespaartips

Probeer dan ook zoveel mogelijk te bezuinigen op energie en gas. Met het toepassen van simpele tips kunt u daarmee uw voorschotnota enkele tientjes verlagen. Gelet op de dure tarieven voor gas is besparen op gas dan ook geen overbodige luxe. Want hoe meer gas u verbruikt hoe hoger uw energierekening wordt. Een warme deken op de bank doet al veel waardoor u de thermostaat ook gerust lager kunt zetten. Dit scheelt al €80 per jaar aan gaskosten. Deuren achter u sluiten en de verwarming alleen aanzetten in de woonkamer scheelt ook snel €100 per jaar.

We verbruiken veel energie in Nederland

Nederlandse huishoudens verbruiken gezamenlijk nog altijd veel energie. En er is simpelweg niet voldoende duurzame energie beschikbaar om dit op te vangen. Degenen met een grote portemonnee kunnen kiezen voor zonnepanelen om de energierekening te verlagen. Maar niet iedereen is in staat om deze dure aanschaf te kunnen bekostigen. Huurders zijn sowieso afhankelijk van hun verhuurder waar het gaat om zonnepanelen. Ook het isoleren van de woning kan een tip zijn maar de aanschafkosten hiervoor zijn ook prijzig.

Minder met energie is een lagere energierekening

Maar toch kan er nog genoeg bespaart worden op energie. Kijk maar naar de stopcontacten in huis en trek zoveel mogelijk stekkers eruit. Dit scheelt weer aan sluipverbruik, een stekker die ontkoppeld is verbruikt immers geen energie. En dat is ook de bedoeling. Sluipverbruik kost een huishouden al gauw een paar tientjes per jaar. Dit hangt ook weer af van het aantal elektrische apparaten. Luxe is het wel maar het kost ook meer energie.

Kies de hoogste welkomstkorting

Besparen op energie en gas kan dus een paar honderd euro per jaar schelen. En dat betekent weer dat uw voorschotbedrag verlaagt kan worden. Waarmee u uw voorschotbedrag ook nog eens kunt verlagen is energie vergelijken. Check de vele energie aanbiedingen maar eens. De ene energieleverancier biedt bijvoorbeeld €250 welkomstkorting of een veel lager leveringstarief. Maak van besparen dan ook een gewoonte zodat u daar de vruchten (euro’s) van plukt.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo