De tuin onder handen nemen?

Wie het genot heeft van een prachtige tuin zal nu juist vaker buiten zijn.Wil je de tuin onder handen nemen? Wie weet wil je nieuwe bestrating en prachtige planten plaatsen. Dit kun je laten uitbesteden maar natuurlijk ook zelf doen. We hebben er immers nu de tijd voor. Voor de bestrating kunt u een stratenmaker laten komen. Zij zullen met jou een plan opstellen zodat uw tuin een make-over krijgt.

Zomerbloeiers geven de tuin extra uitstraling

Het beste is wel om het tuin plan zo te maken dat er ook ruimte blijft voor groen, en het zorgt ervoor dat water beter weg kan lopen. Daarbij zorgen tegels die water door kunnen laten natuurlijk ook voor een betere afvoer. Maar of er nu opnieuw bestraat gaat worden of niet. Je kunt ook kleine aanpassingen doen aan de tuin. Een bezoekje aan een tuincentrum doet al wonderen voor je tuin. Koop prachtige zomerbloeiers waarmee je je tuin veel kleur geeft. Bloemen zijn ideaal voor bijtjes en vlinders. Een prachtige vlinderstruik zorgt voor veel prachtige vlinders in de tuin, een prachtgezicht om te zien.

De tuin onder handen nemen en verduurzamen

De tuin onder handen nemen kan best leuk zijn. Wat je ook kunt doen is een mix kopen waarin allerlei verschillende wilde bloemenzaadjes zitten. Niet alleen bijen en vlinders komen erop af maar ook vogels vinden het fijn. En daarbij het is mooi om te zien hoe er op bepaalde plekken in de tuin een explosie van prachtige bloemen ontstaan. Struiken kun je ook plaatsen die bieden weer schaduw waar dat nodig is. De bestaande tuin wordt ook vaak aangepast, dit is dan minder rigoureus en ook leuk om te doen. Ga je voor een duurzame tuin? Dan kun je werken met duurzame materialen. Houten meubels en stenen meubels zijn een mooi voorbeeld.

Duurzame verlichting biedt warmte en verbruikt minder stroom

En wat te denken van de verlichting in de tuin? Die kun je met duurzame verlichting een pracht uitstraling geven. De led verlichting zal er voor zorgen dat je niet veel stroom verbruikt. En verlichting op zonne-energie is ook een idee. Dan kost het je helemaal niets aan stroom. Een leuke tip is ook als je een overkapping hebt dat je deze bedekt met mos of groen. Het isoleert en biedt extra schaduw. En voor onschuldige insecten creëer je dan ook een fijn plekje.

Water besparen in de tuin

De tip wordt meestal gegeven om een derde van de tuin van tegels te voorzien. De andere ruimten van de tuin kunnen voorzien worden van grasmatten bijvoorbeeld, en je houdt een deel voor planten en struiken. Plaats vooral een regenton of twee in de tuin, op die manier bespaar je water. Want het regenwater in de regenton kun je weer gebruiken voor het besproeien van het gazon en je planten. Op die manier hoef je niet steeds de waterkraan binnen te gebruiken.

Een zwembad in de tuin is leuk, maar kost ook veel water. Toch is het in deze tijden wel handig om er eentje in de tuin te hebben. Want de regels voor zwembaden in de buurt zijn aangepast. Als je er de ruimte voor hebt dan kun je een zwembad neerzetten. Nog een zwembad nodig? Lees dan het artikel: Een zwembad kopen voor in de tuin.

Allerlei leuke en handige dingen voor in de tuin kopen

Er is enorm veel mogelijk voor de tuin, er zijn zelfs zakken te koop waarin je planten kunt zetten. Deze zakken kun je ophangen aan de muur. Staat erg leuk en het neemt geen vierkante meters in aan ruimte. Grote bouwmarkten hebben alles op het gebied van de tuin te koop. Heb je bepaalde producten in gedachten voor de tuin? Dan kun je de producten ook online zoeken.

Doe inspiratie op in magazines, daaruit haal je ook veel tips. Voor jezelf kun je dan bepalen wat je precies wilt. Je kunt zelfs je eigen tekening maken, dit hoeft niet op een architectonische manier. Als jij maar weet hoe jij ideale tuin er uit moet zien. En aan de hand daarvan kun je beginnen met inrichten.

Power.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart