De verwachting van de energieprijzen bij een eenjarig contract

de verwachting van de energieprijzen bij een eenjarig contractWat is de verwachting van de energieprijzen bij een eenjarig contract? U wilt vast wel uw energierekening verlagen. Vergelijk dan eerst alle eenjarige energiecontracten met elkaar. Zo kunt u zelf bekijken wat de verwachting daarvan is. We geven dan ook aan om uw verwachting te baseren op uw verbruik. Dat zijn de enige producten waarop u kunt besparen. Wachten wat de overheid en de energieleveranciers gaan doen is niet handig. Als zij besluiten en die kans is groot om de prijzen te verhogen dan wordt u benadeeld.

Stroomprijzen zijn goedkoper dan gasprijzen

De leveringsprijzen van energie zijn wel lager geworden. Dit komt omdat de fiscale heffing erop verlaagd is. Dit is een minuscuul voordeel voor u. Want de heffingskorting energie is daarentegen ook verlaagd. En in dit geval geeft het woord verlaagd geen voordeel. Want de heffingskorting is een vermindering van de belasting die u moet betalen. Deze is met €61,08 verlaagd. Dus dat houdt in dat u meer moet betalen. Kromme situatie maar zo is het nu eenmaal.

Structureel blijven besparen helpt echt

De belasting op stroom is met 0.02 cent verlaagd ook niet een enorm verschil. We betalen ook wat meer over het verbruik van water. Kortom alles is duurder geworden. En wij als burgers hebben totaal geen invloed op de afspraken die overheid en energieleveranciers met elkaar maken. Maar we hebben wel flink wat invloed op ons eigen verbruik. En daar staat en valt heel veel mee. Als u gewoon zorgt dat u structureel minder verbruikt dan verlaagt u zelf uw energierekening. Heel simpel. Kijk dat we meer moeten betalen de komende jaren dat staat vast. Maar het is niet zo dat we er niets tegen kunnen doen.

Test uw bewustzijn rondom uw verbruik

Het gaat er ook om hoe zelfbewust u denkt te zijn. Vaak denken we dat we zeer zuinig zijn. Time uw douchebeurt eens. Want warm water verbruik is kostbaar tegenwoordig. Wist u dat u maar vijf minuten nodig heeft voor een douche? Terwijl de meesten echt langer onder de douche staan. Liters warm water verdwijnen zo het doucheputje in en daarmee uw geld. Probeer dit echt in te korten naar 5 minuten. En u zult uzelf dankbaar zijn als u uw jaarafrekening bekijkt. Hoe vaak komt het wel niet voor dat we gepresenteerd worden met een jaarafrekening waar extra betaald moet worden?

Dat overkomt ons allemaal en dat is nu niet bepaald nieuws waar we op zitten te wachten. Het wordt nu gelukkig iets minder koud. Dat betekent dat de verwarming niet meer zo hoog hoeft te staan. En daarbij zitten er dagen tussen dat de verwarming uit kan blijven. Dit scheelt enorm veel aan aardgasverbruik. Minder betalen is altijd fijner dan extra te moeten betalen toch?

De verwachting van de energieprijzen bij een eenjarig contract

En dan nu de verwachting van de energieprijzen bij een eenjarig contract. Laten we uitgaan van een verbruik van 3500 kWh en 1500 m3. Dit komt neer op het verbruik van vier personen. Een energievergelijking laat dan zien welke energieleveranciers de beste deals hebben. Ga maar uit van een maandbedrag van €157 per maand. Per kWh betaalt u 0.21 eurocent en per m3 0.72 eurocent. Voor gas betaalt u meer dan 3x zoveel als voor energie. Dat is nogal een verschil en daarom wijzen wij u erop dat u het beste kunt besparen op gas. En dat doet u natuurlijk door korter te douchen en de verwarming laag te zetten (20 graden).

Een nieuw energiecontract kiezen is zo gedaan. Maar neem er wel even uw tijd voor. De meest gekozen variant is het eenjarig contract. Waarbij kortingen worden gegeven van rond de €250. Energie vergelijken doet u het beste door uw verbruik erbij te nemen. Dan kunt u exact berekenen hoeveel u kwijt bent bij een nieuwe aanbieder. De goedkoopste energieleverancier 2019 vinden doet u op EnergieVergelijking.nl.

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo