De voordelen van een e-bike

De voordelen van een e-bike

In de laatste jaren zijn e-bikes steeds populairder geworden in Nederland. Niet alleen ouderen hebben een elektrische fiets, maar ook onder andere leeftijdsgroepen wordt het erg populair. Je kunt de heuveltjes gemakkelijk op en de wind is geen partij voor jou. Wat zijn de voordelen van een e-bike? Je leest het in dit artikel.

Tip: bekijk ons overzicht van elektrische fietsen en bestel je e-bike vandaag nog!

1. Geschikt voor alle leeftijden

De elektrische fietsen zijn geschikt voor alle leeftijden. Je hebt er namelijk geen speciaal rijbewijs voor nodig, want het wordt wel gewoon gezien als een fiets. Vanwege de trapondersteuning hoef je nog maar nauwelijks zelfs te trappen en ben je dus ook veel sneller op school of op je werk.

2. Geschikt voor alle routes

Vermijd jij die route met die hoge brug altijd met je gewone fiets? Dat hoeft niet langer als je een elektrische fiets hebt. De route wordt namelijk veel minder zwaar, omdat je zelf nauwelijks hoeft te trappen. Handig, toch?

3. Geschikt voor grotere afstanden

Als je op de ‘gewone’ fiets zit, kan een grote afstand nog weleens zwaar zijn. Dat is natuurlijk ook logisch, want op den duur raken je spieren verzuurd. Wil je toch graag een grote afstand rijden? Dan is een e-bike ook zeker een aanrader. Dat vormt nu namelijk geen probleem meer.

4. Sneller op je bestemming

Oei, ben je de tijd vergeten en moet je snel op school of op je werk zijn? Of bij een andere belangrijke afspraak? Dan is een e-bike natuurlijk ook wel erg handig. Met de maximale trapondersteuning kun je een snelheid van zo’n 25 kilometer per uur behalen. Fiets je razendsnel op je ‘gewone’ fiets? Dan bereik je doorgaans een snelheid van 15 tot 18 kilometer per uur.

5. Ontspanning

Op een gewone fiets zal je je toch enigszins moeten inspannen. Inspanning kan zorgen voor stress. Bij een e-bike is dat niet het geval. Je hoeft namelijk veel minder moeite te doen. Brandende spieren of zweet bestaat niet langer, dus je kunt dus echt even ontspannen. Geniet dus ook vooral van de omgeving!

6. Voordeliger dan een auto

Een e-bike is ook veel voordeliger dan een auto. Er hoeft geen brandstof in, u hoeft er geen wegenbelasting voor te betalen en een autoverzekering is natuurlijk niet verplicht. Bovendien is het een e-bike ook nog eens beter voor het milieu.

7. Voor ieder budget

Wil je graag een e-bike kopen? Dan heb je keuze uit talloze modellen. Zo zijn er namelijk modellen vanaf 799 euro, maar zijn er ook er ook modellen die enkele duizenden euro’s kosten. Uiteraard kun je gemakkelijk vergelijken via Power.nl! Bekijk hier ons overzicht van elektrische fietsen en bespaar.

Dit waren volgens ons de voordelen van een e-bike. Missen we er nog eentje volgens jou? Laat het ons dan weten!

Een reactie plaatsen