De voordelen van een slimme thermostaat

De voordelen van een slimme thermostaat

Een slimme thermostaat is bijzonder handig. Daarmee kan je namelijk flink besparen op je energierekening. Het apparaatje leert namelijk jouw leefritme kennen en op basis daarvan bepaalt de slimme thermostaat wanneer de verwarming iets warmer kan én wanneer de temperatuur naar beneden kan worden gesteld. In dit artikel vertellen je over de voordelen van een slimme thermostaat.

Geld besparen met behulp van een slimme thermostaat

Een slimme thermostaat is een handig apparaatje, waarmee je veel geld kunt besparen. Er wordt namelijk veel efficiënter verwarmd in je woning. Met behulp van een slimme thermostaat kun je tot wel 25 procent gas besparen op de energierekening. Op jaarbasis gaat dit dus al gauw om enkele honderden euro’s. Je zult natuurlijk wel eerst moeten investeren in zo’n apparaatje, maar op termijn haal je dit er zeker weer uit.

Waar moet ik op letten?

Als je graag een slimme thermostaat wilt kopen, is het belangrijk dat je let op de verschillende eigenschappen. Hieronder volgen een aantal aandachtspunten:

  • Kun je het apparaatje zodanig instellen dat deze jouw leefritme leert kennen? Deze modellen zijn vooral handig voor mensen met een vast dag-, avond- en nachtpatroon. Werk je bijvoorbeeld doordeweeks op vaste tijden en in het weekend bijvoorbeeld niet? En ga je doorgaans rond dezelfde tijdstippen op bed? Dan leert je slimme thermostaat dit patroon kennen en weet het apparaatje precies wanneer de temperatuur omhoog en omlaag kan.
  • Kun je deze slimme thermostaat bedienen met je smartphone? Dat is natuurlijk handig als je iets eerder van je werk thuiskomt. Je kunt je woning in dat geval alvast verwarmen, indien dat nodig is.
  • Maakt de slimme thermostaat gebruik van bewegingssensoren? Of is het een model die je smartphone, op afstand, herkent? Op basis van jouw locatie zal het toestel, in het tweede geval, je woning verwarmen naar mate je dichterbij je woning komt.
  • Vertelt het toestel jou over je gas- en stroomverbruik? En geeft ‘ie ook direct tips hoe je nog meer kunt besparen?
  • Kun je de temperatuur per kamer regelen? Dat kan ook voor een forse besparing zorgen op de energierekening.

Kies je voor een zelflerende slimme thermostaat?

Een zelflerend model is vooral handig als je een vast patroon hebt. Heb je daarentegen juist onregelmatige werktijden? Dan kun je mogelijk beter kiezen voor een slimme thermostaat die herkent waar je smartphone is. Daarmee kun je dan efficiënter verwarmen. Ook de regeling per kamer is bijzonder belangrijk. Je wilt natuurlijk niet je gehele woning verwarmen als je je toch niet begeeft in bepaalde ruimtes.

Een slimme thermostaat aanschaffen?

De voordelen van een slimme thermostaat zijn duidelijk. Wil je er ook graag eentje aanschaffen voor jouw woning? Bekijk dan ons overzicht van slimme thermostaten. Er zijn talloze modellen beschikbaar in de meest uiteenlopende prijsklassen. Bekijk gerust wat bij jou past en bestel een slimme thermostaat via een van onze partners!

Nog meer besparen op je energierekening?

Met behulp van een slimme thermostaat kun je natuurlijk veel energie besparen. Zoals we hierboven beschreven hebben, zijn er natuurlijk nog meer voordelen van een slimme thermostaat. Je kunt echter ook nog op een andere manier besparen. Als je namelijk jaarlijks overstapt van energieleverancier, kun je ook ieder jaar profiteren van een welkomstkorting. Start daarom direct met energie vergelijken en bekijk wat je kunt besparen. Voer hierbij altijd je postcode + huisnummer en verbruik in. Op basis van deze gegevens kan het vergelijkingssysteem namelijk berekenen welke aanbieder in jouw geval het voordeligste is!

Een reactie plaatsen