De voordelen van Wi-Fi lampen

De voordelen van Wi-Fi lampenSteeds meer Nederlanders kiezen voor slimme technologie in huis. Zo kunt u tegenwoordig ook kiezen voor slimme verlichting en daarmee voor Wi-Fi lampen. Deze lampen kunt u bedienen met uw smartphone, tablet of afstandsbediening en zijn bovendien ook nog eens energiebesparend. Wat zijn alle voordelen van deze Wi-Fi lampen en hoe kunt u besparen op uw energierekening? U leest het in dit artikel.

Wi-Fi lampen als slimme verlichting

Wi-Fi lampen kunnen worden gezien als slimme verlichting. U kunt deze namelijk via internet of bluetooth verbinden met uw tablet of smartphone. Als u wilt kunt u zelfs een kleur instellen en daarmee op elk moment van de dag de juiste sfeer creëren. Deze smart lampen zijn ook nog eens veel energiezuiniger. Verschillende energieleveranciers bieden dan ook cadeaus aan met slimme verlichting. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een Essent energiecontract met Philips Hue verlichting.

De voordelen van Wi-Fi lampen

Wi-Fi lampen kennen meerdere voordelen ten opzichte van de standaardlampen, namelijk:

  • Gemakkelijk op afstand te bedienen met behulp van uw smartphone, tablet of afstandsbediening;
  • Meer wooncomfort in huis. Immers kunt u blijven zitten waar u zit;
  • Meer veiligheid vanwege de verschillende verlichtingsschema’s waar u uit kunt kiezen;
  • Energiebesparende technieken vanwege ledtechnologie. Bovendien kunt u instellen dat de lampen automatisch uitgaan als dat nodig is;
  • U kunt meerdere kleuren instellen voor meerdere sfeersituaties.

Diverse soorten en maten

Als u wilt kiezen voor Wi-Fi lampen heeft u keuze uit talloze soorten en maten. De mogelijkheden zijn over het algemeen gelijk, maar sommige modellen maken direct contact met de router. Bij andere modellen heeft u daarentegen een bridge nodig. Een bridge zorgt voor de verbinding tussen router en lamp. Dat klinkt misschien als een lastig proces, maar dat valt gelukkig allemaal erg mee. Het is echt gemakkelijk om te installeren: click and play dus!

Als alternatief kunt u ook kiezen voor een bluetooth lamp. Deze lamp maakt verbinding middels bluetooth, waardoor er geen actieve internetverbinding nodig is. Als u graag wilt kiezen voor Wi-Fi lampen kunt u eventueel ook onze energie aanbiedingen bekijken. Enkele energieleveranciers bieden dit aan als welkomstcadeau. Dit geldt onder andere voor Essent en Eneco.

Wat kunnen Wi-Fi lampen?

Wi-Fi lampen beschikken over uitgebreide mogelijkheden en dat zorgt ervoor dat de lampen ook zo interessant zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld verschillende lichtscènes creëren. Wilt u bijvoorbeeld warme sfeerverlichting? Dan kan dat. Wilt u liever kiezen voor discokleuren? Zelfs dat kan.

Ook kunt u de verlichting op bepaalde momenten aan- en uitzetten. Indien u de lamp in uw slaapkamer plaatst kunt u deze zelfs gebruiken als wekker. Sommige modellen beschikken zelfs over een muziekfunctie. Daarmee kunt u uw Wi-Fi lampen dus koppelen aan uw Spotify-account en zodoende muziek afspelen. Enkele modellen hebben zelfs een berichtfunctie waarmee u uw inkomende berichten kunt inzien. De mogelijkheden zijn dus ook echt eindeloos.

Qua veiligheid zit het ook goed met de Wi-Fi lampen. Zo is er vaak een actieve rookmelder aanwezig. Bij gevaar zal de kleur van de lamp veranderen naar rood en dan weet u dat u uit huis moet.

Meeste fittingen passen

De meeste fittingen passen in combinatie met Wi-Fi lampen. Zo kunt u onder andere kiezen voor E27, maar ook voor E14. Voor spots kunt u kiezen voor GU-10. De meeste WiFi-lampen zijn vaak wel iets groter dan een normale lamp.

Nog meer energie besparen?

U kunt natuurlijk energie besparen met deze prachtige lampen, maar er zijn ook nog andere manieren hoe u energie kunt besparen. Zo kunt u ook kiezen voor een duurzame energieleverancier. U kunt hier energie vergelijken voor de beste deal. Op basis van uw postcode + huisnummer en energieverbruik berekent u eenvoudig en snel welke deal het beste bij u past. De goedkoopste energieleverancier staat altijd bovenaan. Met een overstap kunt u tot wel 500 euro op jaarbasis besparen. Wacht daarom niet langer en stap vandaag nog over.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo