Delta en Eneco mogen gesplitst worden

logo hof justitie europese unie

Delta Energie en Eneco zijn de enige energieleveranciers die volledig onder de provincie en gemeente vallen. De energieleveranciers moeten opgesplitst worden. En zij verzetten zich daartegen.

Invoering splitsingswet om concurrentie onderling aan te moedigen

De splitsingswet die in 2006 werd ingevoerd om de concurrentie te bevorderen stelt dat energieleveranciers moeten worden opgesplitst. Delta en Eneco stellen dat een dergelijke splitsing nadelig is en ook niet nodig is. Het zal een verlies van banen opleveren.

Investeren in duurzame opwekking word een stuk lastiger als je niet kan beschikken over stabiele inkomsten uit het netwerk. Aldus Eneco

Het Hof van Justitie van de Europese Unie heeft geoordeeld dat de splitsing in beginsel mag, maar de uiteindelijke afweging ligt bij de Hoge raad. De Hoge raad kan alsnog besluiten dat de splitsing niet doorgaan kan.

Eerder al verzet geweest tegen splitsing

In het verleden hebben Delta, Eneco en Essent zich al verzet tegen de splitsing, Essent en Nuon werden uiteindelijk gesplitst en doorverkocht aan RWE en Vattenfall. Het netwerkbeheer van de twee bleef wel in handen van de provincie en gemeente.

De energieleveranciers zijn posiftief ingesteld en zien deze beslissing niet negatief, zij zien de vervolguitspraken met vertrouwen tegemoet.

Wilt u de tarieven voor delta energie vergelijken met uw huidige energieleverancier? Klik dan op energie vergelijken. Overstappen op Power.nl is eenvoudig dus bespaar nu.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken