Delta heeft op last van de ACM nieuwe naam voor netwerkbeheer

netwerk-delta

Het Zeeuwse Delta heeft op last van de ACM haar naam voor de netwerkbeheerderstak veranderd. Van de ACM mochten zij niet langer hetzelfde logo en naam gebruiken. Er moest onderscheid worden gemaakt in activiteiten voor energielevering en het netwerkbeheer.

Enduris is nieuwe naam voor netwerkbeheer

De nieuwe naam die Delta heeft gegeven aan de netbeheerder is Enduris. Delta Netwerkgroep en Delta Infra blijven bestaan. De ACM heeft Delta een half jaar de tijd gegeven zodat het bedrijf de veranderingen kan doorvoeren. Na deze 6 maanden legt de ACM een boete op van €100.000 per week tot een maximum van 2 mln euro als zij hun zaken nog niet op orde hebben.

Consumenten moeten verschil weten

Voor consumenten is het van belang dat er een duidelijk verschil is tussen de bedrijfsonderdelen van Delta. Delta mag namelijk niet profiteren van de bestaande naam want het maakt daarmee een voorsprong op andere energieleveranciers die geen netbeheerderstak hebben.

Dwangsom wanneer Delta regels niet naleeft

Omdat de ACM zich ervan wil verzekeren dat Delta ook echt veranderingen gaat doorvoeren is de beslissing om een dwangsom op te leggen ook gemaakt. Vanaf 2014 maakte Delta gebruik van haar logo maar voor alle onderdelen en dat is in strijd met de Gaswet en Elektriciteitswet 1998.

Bron:Nu.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken