Delta verkoopt duurzame energie divisie aan Eneco

groene energie uit windmolensEnergiebedrijf Delta heeft haar duurzame energie onderdeel aan energiebedrijf Eneco verkocht. De opwekcapaciteit van de windparken ligt op 28.7 megawatt. De windparken van Delta staan in Vlissingen, Rilland en Zoeterwoude. Eneco zal met deze aankoop haar duurzame energieproductie op kunnen voeren met 40 megawatt. 

Opsplitsen in 2017

In 2017 moeten beide energiebedrijven dan ook opsplitsen van de ACM waarbij ze hun netbeheer tak moeten afstoten. Ondanks de verkoop zal Delta duurzame energie blijven verkopen. Eneco zorgt ervoor met de aankoop dat de werkgelegenheid in Zeeland door blijft gaan.

Werknemers Delta krijgen Eneco als nieuwe werkgever

Delta is content met de overeenkomst met Eneco omdat de werknemers hun banen kunnen blijven behouden. In totaal krijgt Eneco er dus 21 windturbines bij waarvan er vier turbines al 12 megawatt produceren. Rilland heeft 16 turbines die ieder 900 kilowatt aan windenergie produceren. Ook neemt het energiebedrijf twee windparken over die verder uitgebouwd kunnen worden in Vlissingen.

Kerncentrale ook in de verkoop

Dan heeft Delta ook nog haar kerncentrale die in de etalage staat, alleen zijn daar weinig gegadigden voor. Het Zeeuwse energiebedrijf heeft miljoenen nodig om deze centrale te ontkoppelen van het energienet. Delta heeft nog tot 1 juli 2017 de tijd om haar netwerktak op te splitsen. Eneco moet haar activiteiten eerder hebben opgesplitst namelijk 1 februari 2017.

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken