Developer van iPhones zoekt investeerders in hernieuwbare energie

groene energie

De Foxconn Technology Group producent van de iPhones is in gesprek met Britse investeerders om 1,7 biljoen dollar in te zamelen voor projecten in energiebesparing. Zij willen zonnecentrales, en andere efficiënte middelen aanboren om geld en energie te besparen.

Foxconn volgt andere grote internationals zoals Apple, en Google om een duurzamer beleid te gaan voeren. Het eerste project in zonne-energie is al in aanbouw. Het bedrijf heeft al meer dan 113 miljoen dollar bespaard met groene energie projecten en de winst zelfs zien toenemen.

Ondanks de techniek, voldoende personeel ontbreekt het nog aan goede investeringen omdat de duurzame projecten nu eenmaal fors veel geld kosten. De toekomstige investeerders leggen het geld in in een centraal fonds, van dat fonds zullen zonne-energie boerderijen kunnen draaien, met de opbrengst van de zonne-energie zien de investeerders hun geld terugkomen.

De zonnecentrale die dit jaar nog operabel zal zijn, zal 100 MW aan zonne-energie gaan opwekken. Er zijn plannen gemaakt om dit uit te breiden naar 2 GW aan capaciteit. Zo zullen er zonnepanelen worden geplaatst op schoolcampussen met nog eens 244 MW aan zonne-energie.

Bron: Bloomberg

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken