Dit zijn de grootste afleidingen tijdens het autorijden

Dit zijn de grootste afleidingen tijdens het autorijden

Tijdens het autorijden kan je natuurlijk afgeleid raken door verschillende zaken. Vaak hebben we dit echter zelf in de hand. In dit artikel lees je over de grootste afleidingen tijdens het autorijden.

1. Je smartphone

Het is natuurlijk ontzettend verleidelijk om op je smartphone te kijken, zodra deze gaat rinkelen. Toch is dat natuurlijk géén aanrader. Een ongeluk zit in een klein hoekje en als je eventjes niet oplet vanwege je smartphone kan dat flinke gevolgen hebben. Zet je smartphone daarom op niet storen als je in de auto stapt. Ook kan je een speciale automodus instellen op je smartphone, waardoor deze automatisch in de niet-storen modus gaat zodra je harder rijdt dan een bepaald aantal kilometer per uur. Dan hoef je er zelf niet meer aan te denken.

2. Bellen achter het stuur

Ook als je aan de telefoon hangt achter het stuur, zal je minder aandacht op de weg hebben. Als je je smartphone vasthoudt, kan je ook nog eens rekenen op een flinke boete. Je hersenen hebben aandacht nodig voor zowel het bellen als het autorijden. Je gezichtsveld wordt daardoor kleiner. Zorg er daarom voor dat je eventjes stopt als je een belangrijk telefoontje moet plegen. Kan het gesprek wel even wachten? Dan kan je ervoor kiezen om gewoonweg niet op te nemen.

3. Navigatieproblemen

Wil je navigatie niet goed starten? Dan is dat natuurlijk ontzettend vervelend. Het is tevens een van de grootste afleidingen tijdens het autorijden. Als je steeds op het navigatiescherm kijkt, kan dat namelijk zorgen voor afleiding. Zorg er daarom voor dat je je navigatie al ingesteld hebt, voordat je gaat autorijden.

4. Reclameborden

Hier heb je natuurlijk zelf geen invloed op, maar reclameborden aan de kant van de weg kunnen erg afleidend zijn. Probeer er daarom gewoon niet naar te kijken, zodat je eventuele ongelukken vermijdt.

5. Woede en/of verdriet

Ben je ergens boos over? Of heb je veel verdriet? Dan is je concentratie veel minder scherp. Zorg er daarom voor dat je eventjes een moment voor jezelf neemt: stop even aan de kant van de weg en ga even rustig ademhalen. Op die manier voorkom je eventuele ongelukken op de weg.

6. Eten en drinken achter het stuur

Heb je net een lekkere burger gehaald bij de McDonald’s? Dan doe je er goed aan om deze aan de kant van de weg op te eten. Consumeer deze bij voorkeur niet achter het stuur. Je houdt je dan namelijk bezig met twee verschillende dingen en dat kan zorgen voor afleiding. Vermijd daarom eten en drinken tijdens het autorijden.

7. Make-up doen

Je ziet weleens vrouwen achter het stuur hun make-up doen. Dat is levensgevaarlijk! Overigens is scheren achter het stuur ook geen goed idee. Ook mannen kunnen dit dus beter niet doen. Stap daarom liever iets eerder uit bed en doe dit thuis in de badkamer.

8. Dagdromen

We ronden deze lijst grootste afleidingen tijdens het autorijden af met dagdromen. Soms denk je even aan iets anders dan autorijden. Je hebt een leuk muziekje aan en je denkt aan het prachtige strand waar je afgelopen zomer was. Toch is dit ook weer geen goed idee. Dagdromen moet je maar thuis doen, want achter het stuur is dit levensgevaarlijk!

Autoverzekering vergelijken?

Een ongeluk zit natuurlijk altijd in een klein hoekje. Daarom is het ook zo belangrijk op te blijven letten. Minstens zo belangrijk is om een autoverzekering te hebben die bij jou past. Gelukkig kun je hier gemakkelijk autoverzekeringen vergelijken. De autoverzekeraar met de beste score staat bovenaan. Je kunt je nieuwe verzekering afsluiten binnen slechts enkele minuten!

Een reactie plaatsen