Dochtermaatschappij Alliander mag niet zelf stroom inkopen voor laadpalen

acm nma onafhankelijke energievergelijker

Volgens een bericht van de ACM moet Allego haar werkwijze aanpassen, dit betekent dat zij zelf geen stroom mogen inkopen en verkopen. De ACM is vorig jaar al een onderzoek gestart omdat zij klachten binnenkregen. Allego is namelijk een dochter van netbeheerder Alliander en verkoopt laadpalen.

Voorwaarden in Elektriciteitswet bekeken

De ACM startte daarom een onderzoek om te bekijken of Alliander zich aan de geldende regels hield zoals deze vastgelegd zijn in de Elektriciteitswet 1998. Alliander en dus Allego als dochtermaatschappij mogen geen stroom leveren of verkopen, de ACM onderzocht ook of Liander Allego voorgetrokken heeft op andere partijen. Uit het onderzoek kwam voort dat Allego haar stroom inkocht en de kosten weer doorberekende aan de klant via de Mobility Service Provider, en dat mag niet omdat zij daarmee dus wel stroom verkochten.

Alliander en Allego mogen geen stroom leveren of verkopen

Net zoals Eneco en Delta moeten opsplitsen met de reden dat zij niet tegelijkertijd stroom verkopen en verhandelen en daarnaast ook nog eens inkomsten genereren uit de netbeheerderstak, mag Alliander als netwerkbeheerder ook geen stroom verkopen. De partijen die de klacht bij de ACM hebben neergelegd vermoedden dat Alliander Allego extra voordelen heeft gegund ten opzichte van de concurrentie. Zoals het sneller aanleggen van aansluitingen van Allego en extra financiële support van de netwerkbeheerder aan de laadpalen leverancier.

Geen bewijs gevonden van voortrekken Allego

Bovengenoemde feiten zijn niet aangetroffen door de ACM, in de Elektriciteitswet staan overigens geen bepalingen dat Alliander Allego financieel niet mag bijstaan. Desondanks heeft de ACM Allego verzocht haar huidige werkwijze aan te passen. In een eerder bericht van EnergieVergelijking.nl kwam al naar voren dat duurzame energieleverancier Vandebron Allego duurzame energie levert voor de laadpalen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken