Ørsted (Dong Energy)

dongWilt u graag meer weten over Ørsted (eerder bekend als Dong Energy)? Dan kunt u zich op deze pagina inlezen over deze energieleverancier. U leest hier onder andere over de geschiedenis en huidige activiteiten van deze leverancier.

Ørsted informatie

Over Ørsted

Ørsted stond voorheen ook wel bekend als Dong Energy. Het is van oorsprong een Deens energiebedrijf en is ontstaan uit een fusie van zes energiebedrijven. De energieleverancier werd steeds groener en olie- en gasactiviteiten werden afgestoten. Mede om die reden werd de bedrijfsnaam per november 2017 veranderd van Dong Energy naar Ørsted. Dit is een verwijzing naar Hans Ørsted, een Deense natuurkundige en scheikundige.

Het bedrijf werd voor het eerst actief op de Nederlandse energiemarkt in 2005. Het nam destijds een gedeelte van het Brabantse Intergas over. In 2007 werden er circa 41.000 huishoudens voorzien van stroom door het Deense bedrijf. In januari 2014 werd echter bekend dat Eneco het klantenbestand zou overnemen. Ørsted leverde daarom ook niet meer aan de particuliere markt.

Voor klanten veranderde er weinig aan de huidige contractvorm: dezelfde voorwaarden zijn namelijk van toepassing. Voormalige klanten kunnen hun contractgegevens inzien via Mijn Eneco.

In juli 2016 heeft het bedrijf een opdracht gewonnen voor de aanbouw van windpark Borssele. Voor de kust van Zeeland komen twee grote windmolenparken: Borssele I en Borselle II. Deze moeten zorgen voor een capaciteit van350 MW. De parken komen circa 22 kilometer van de kust te liggen. Eind 2020 zullen deze windparken gereed zijn.

De voorwaarden van Eneco

In principe hebben klanten te maken met de voorwaarden van Eneco. Dat geldt onder andere ook voor het opzeggen van het contract. Als u uw contract bij Dong Energy / Ørsted wilt opzeggen, kunt u telefonisch contact opnemen met het nummer 0900 – 0201. Het gesprek 45 cent plus de gebruikelijke belkosten. Wilt u echter overstappen naar een nieuwe energieleverancier? Dan hoeft u uw contract niet zelf op te zeggen. Dat doet uw nieuwe energieleverancier namelijk voor u. Houd rekening met een opzegtermijn van 30 dagen. Dit is de standaardopzegtermijn die Eneco rekent.

Wilt u overstappen naar een nieuwe energieleverancier?

Wilt u graag overstappen naar een nieuwe energieleverancier? Dan kunt u de onderstaande energievergelijker raadplegen. Vul hierbij altijd uw postcode + huisnummer en verbruik in. Op basis daarvan kan de energietool de prijzen berekenen. Standaard wordt er namelijk een gemiddeld verbruik getoond.

Vergelijk hieronder direct de huidige energietarieven. Houd er rekening mee dat u dus niet kunt overstappen naar Ørsted. Deze energiemaatschappij levert niet meer aan de particuliere markt.

Contact opnemen of reageren?

Heeft u nog resterende vragen? Dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen via het contactformulier op onze contactpagina. Ook kunt u de mogelijkheid om hieronder een openbare reactie te plaatsen. Andere bezoekers kunnen dan ook reageren op uw vraag. Wij reageren doorgaans op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur. We zien uw vraag, opmerking en/of reactie graag tegemoet.

Vergelijk Dong Energy / Ørsted met andere energieleveranciers

Hieronder heeft u nog de mogelijkheid om Ørsted te beoordelen! Laat óók uw stem achter en deel dit met andere bezoekers van onze website.

Power.nl
Logo