Dong energy betreed de Amerikaanse markt met windenergie

windmillvs

Dong energy heeft aangekondigd de Amerikaanse energiemarkt op te gaan. De Deense energieleverancier heeft een project overgenomen van RES Americas. Het offshore windproject heeft een capaciteit van 1 GW en verrijst aan de kust van Massachusetts.

Dong won veiling van BOEM

De veiling werd in Januari gehouden door de US Bureau of Ocean Energy Management ( BOEM ). Dong heeft een groot aandeel in de Europese markt voor offshore windenergy, met projecten in het Verenigd Koninktijk, Duitsland en thuisland Denemarken. Het geïnstalleerde vermogen van het bedrijf bedroeg aan het einde van 2014 2.5 GW. Wanneer de koers goed verloopt zal dit vermogen op 6.5 GW liggen in 2020.

Energieleverancier onderzoekt optie’s om buiten Europa energie te produceren

Het bedrijf is nieuwe mogelijkheden aan het bekijken om buiten Europa projecten te kunnen opzetten in verband met de onzekerheid op de huidige energiemarkt. De Verenigde Staten is een interessante markt voor Dong omdat het veel potentie bied voor de toekomst in windenergie.

Met het overnemen van het Amerikaanse windenergieproject breid Dong energy uit buiten Europa en zullen zij hiermee een groter aandeel gaan verwerven in de duurzame energie sector. Goldman Sachs is een significante investeerder van Dong, zij investeerden in de Deense energieleverancier met een aandeel van 19% in 2013.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken