Dong Energy breid bestaand windpark uit naar 258 MW

windparkzee

Dong Energy heeft aangekondig te starten met het uitbreiden van een bestaand offshore windpark aan de Britse kust in liverpool bay. Het windpark zal een capaciteit hebben van 258 MW.

Het Burbo bank windpark zal groene stroom gaan leveren aan ruim 180.000 Britse huishoudens. Met dit initiatief breid Dong haar investeringen uit in duurzame energie in het Verenigd koninkrijk.

Er zullen 32 extra windturbines geplaatst worden van 8 mw. Deze windturbines zullen meer capaciteit bieden en minder kosten met zich meebrengen. Windenergie in het Verenigd koninkrijk heeft een grote inhaalslag gemaakt, het winderige Engeland is de ideale plek om windenergie op te wekken.

De uitbreiding van het park is ook bedoeld om toekomstige kosten te verminderen. Met het windpark verzekerd Dong zichzelf voor de komende 15 jaar van een vaste prijs voor haar groene stroom.

Het windpark zal in bedrijf gaan in 2017 voorts zal het extra banen opleveren voor de Britten.

Met onze energievergelijker kunt u per energieleverancier vergelijken of zij ook windenergie leveren. Start daarom snel met energie vergelijken op EnergieVergelijking.nl.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken