Dong Energy doet aandeel in windparken van de hand

windpark eneco

Dong Energy heeft haar aandelen in de windparken in Zweden en Noorwegen van de hand gedaan. Reden hiervan is dat Dong Energy zich alleen nog maar willen focussen op offshore windenergie. De windparken Storrun en Zephyr waren de laatste aandelen die Dong nog had in windenergie op land.

Alle aandelen in onshore windenergie verkocht

Storrun heeft een windenergie capaciteit van 30 MW en deze is al operatief sinds September 2009. Dong heeft haar 80% aandelen overgedragen aan het Australische pensioenfonds Prime Super. In het Noorse Zephyr had Dong voor 33% aan aandelen.

Vorig jaar kondigde Dong energy al aan zich volledig op offshore windenergie te willen gaan focussen omdat dit de snelst groeiende duurzame energie is. Dong participeert in veel offshore projecten en hebben al meer 2500 MW aan energie geïnstalleerd. In 2020 wil de energieleverancier nog eens een 4000 MW aan windenergie erbij bouwen.

Dong timmert hard aan de weg in Verenigd koninkrijk

Recent geleden heeft Dong goedkeuring ontvangen van DECC om in Groot brittanië te mogen starten met het Hornsea project, dit project zal nog eens 1.2 GW aan windenergie opleveren wanneer de bouw klaar is. De andere twee projecten in Groot Brittanië zijn het Burbo bank hier breid dong het bestaand windpark uit. En de Walney Extension word uitgebreid naar 660 MW.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken