Dong energy is doelstelling van 3 GW offshore windenergie al voorbij

windparkzee

Dong Energy maakte in 2012 bekend dat hun ambitie was om 6,5 gigawatt aan windenergie geïnstalleerd te willen hebben tegen 2020. Met de bouw van Riffgrund 1 in Borkum zijn ze in ieder geval al voorbij de 3 gigwatt die zij eerder verwachten.

Dong grootste in offshore windenergie

De energieleverancier bezit nu de grootste portfolio in offshore windenergie. Dong energy kan momenteel 7 miljoen huishoudens voorzien in hun elektriciteitsbehoefte. Sinds het begin van de bouw van de offshore windparken Horns Rev 1 en Nysted in 2002 en 2003 heeft Dong verschillende technische stappen vooruitgezet.

Bouwen van windparken gaat door

Op dit moment is Dong bezig met het bouwen van vijf offshore windparken: Westermost Rough, Burbo Bank Extion, en Borkum Riffgrund 1 en Gode Wind 1& 2. De capaciteit in de turbines en windparken die zij bouwen zijn drie tot 4 keer groter dan de projecten waarmee zij startten in 2002.

In 2014 werd 1/3 van de capaciteit gebouwd door Dong Energy

In 2014 werd voor meer dan 8000 MW aan offshore windenergie bijgebouwd in Europa. Dong heeft daarvan 30% gebouwd. Een offshore windturbine produceert 50% meer elektriciteit gemiddeld dan dezelfde windturbine aan land.

Bron:Rechargenews.com

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken