Dong energy overweegt aandeel in gas en olie te verkopen

 

aardolie

Het Deense Dong energy overweegt haar aandeel in olie productie van de hand te doen. Dong werkt hiermee samen met JP Morgan Chase&Co. De Amerikaanse bank is bezig met een haalbaarheids onderzoek naar de olieprijzen. Omdat EON te kampen heeft met dieptepunten de laatste 6 jaar.

De nieuwe regelgevingen en de lage prijzen in de olie industrie zorgen voor een zwakke vraag. Meerdere energiebedrijven splitsen steeds meer hun bedrijven op, en stoten bepaalde aandelen af. EON bijvoorbeeld die zijn bedrijf opsplitst in een aandeel fossiele brandstoffen en duurzame energie.

Dong haalt uit haar dagelijkse productie aan olie en gas in 2014 gemiddeld 115.000 vaten. Waarvan er 90% afkomstig zijn Noorwegen en Denemarken. Toch haalden ze uiteindelijk een omzet van 14 mrd Deense kronen eruit. In de reorganisatie van Dong moesten de aandelen in windenergie ook al wijken, de focus werd verlegd naar offshore energie. Dus de windparken op land werden van de hand gedaan.

Vorig jaar kocht de Goldman Sachs Group zich nog in een project van EON waarmee zij een belang kregen van 18%. De deal zorgde wel voor enorme protesten maar hielp EON wel uit de afgrond. EON draaide eerder al een verlies doordat zij geld hadden gestoken in aardgas projecten.

Bron: Bloomberg

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken