Drijvende zonnepanelen voor provincie Gelderland

zonnecentrale-water

In navolging van de provincie Groningen die al drijvende zonnepanelen langs de A7 heeft geplaatst volgt nu ook Gelderland. Het verschil hierin is wel dat Gelderland hiermee het grootste drijvende platform van de EU zal krijgen.

Ruimte voor 4000 zonnepanelen extra

Het project zal waarschijnlijk 6000 zonnepanelen omvatten en word geplaatst op een 2,75 Ha groot waterbassin. Het Gelderse Lingewaard Energie een energiecoöperatie zal eerst 1520 zonnepanelen gaan plaatsen maar er is voldoende capaciteit tot 6000 panelen.

Drijvende zonnecentrale zorgt voor extra energie opwekking

In Groningen kunnen de platforms zelfs draaien maar of het platform in Bergerden dit zal kunnen is nog de vraag. De energiecoöperatie heeft afgelopen december al €130.000 bijeen verzamelt middels de uitgifte van obligatie’s. Drijvende platforms zorgen dankzij het verkoelende effect en de reflectering van zonlicht op het water nog eens voor een extra productie. In Groningen behalen ze daarmee een winst van 25% tot 50% extra zonne-energie.

De energiecoöperatie is bezig met het aanvragen van offertes voor het project. De drijvende zonnecentrale zal vanaf begin 2016 operatief zijn en duurzame energie gaan terugleveren aan het elektriciteitsnet.

Bron:Duurzaambedrijfsleven

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken