Drinkwaterbedrijven Dunea en Brabant water gaan investeren in zonne-energie

waterstofenergie

Het Zuid-Hollandse drinkwaterbedrijf Dunea en drinkwaterbedrijf Brabant water hebben aangegeven te gaan investeren in zonne-energie. Er zal in totaal voor 5 megawatt aan zonnepanelen worden gebruikt door de beide bedrijven.

Zonrijk gebied biedt mogelijkheden voor Dunea

Dunea heeft haar drinkwaterbedrijf in een zonrijk gebied liggen dus de keuze lag voor de hand om te gaan investeren in zonne-energie. Zij gebruiken de duinen als filtering voor het zuiveren van het drinkwater.

Arjen Knol projectleider bij Dunea: Zonnepanelen bieden een schone, en veilige oplossing voor het opwekken van energie bovenop het primaire proces van de drinkwaterproductie.

Zij gaan dan ook in samenwerking met Royal HaskoningDHV een project uitwerken waar er een geïnstalleerde capaciteit van 1,4 megawatt aan zonne-energie zal komen. Dunea zal zonnepanelen plaatsen op vier van haar gebouwen.

Brabant water wil vanaf 2020 voor 20% duurzame energie in energiebehoefte voorzien

Drinkwaterbedrijf Brabant Water heeft haar doelstelling gezet op 20% dat afkomstig moet zijn van duurzame energie dit moet vanaf 2020 realiseerbaar zijn. Brabant Water is op zoek naar een installateur met het scherpste aanbod voor 3,3 megawatt aan zonne-energie. Brabant Water heeft 15 productlocatie’s waar zonnepanelen geplaatst kunnen worden. Ook heeft het drinkwaterbedrijf al bespaard op haar energieverbruik door de pompen effectiever in te zetten, en heeft het de waterdruk in het leidingnetwerk geoptimaliseerd.

Brabant Water kijkt ook naar mogelijkheden om windturbines te installeren en de geproduceerde windenergie te gebruiken voor de energiebehoefte van het bedrijf.

Bron:Duurzaambedrijfsleven

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken