Duurzaam energiecontract vaker gekozen

duurzaam energiecontract vaker gekozenHet blijkt dat een duurzaam energiecontract vaker gekozen wordt dan vroeger. Dit heeft vooral te maken met het feit dat duurzame energie goedkoper is nu. Windenergie dat hier in Nederland opgewekt wordt is goedkoper dan het eerst was. Daardoor kiezen consumenten nu ook vaker voor een duurzaam energiecontract. De gedachte daarachter is dat ze daarmee hun steentje bijdragen.

Duurzaam energiecontract vaker gekozen

Als het energie betreft dat in Nederland geproduceerd is dan spreken we ook echt van duurzame energie. Tien jaar geleden kostte duurzame energie meer dan grijze energie. In vergelijking met vorig jaar betalen we minder. Energiebedrijven stunten dan ook steeds meer met energie van eigen bodem. In de energievergelijker van EnergieVergelijking.nl kan men ook zoeken op puur en alleen duurzame energie uit Nederland. De daaruit voortkomende vergelijking laat consumenten zien waar ze het goedkoopst uit zijn.

Meer tijd voor een energievergelijking en overstap

Er is tegenwoordig ook meer tijd voor huishoudens om de energiekosten te vergelijken. Het aantal overstappers is dan ook gegroeid. Het goedkope tarief voor energie en gas is uiteraard de leidende factor. Er is ook nog een grote groep dat gebruik maakt van buitenlandse duurzame energie. Deze worden voorzien van groencertificaten. Maar omdat het aanbod nu groter is dan de vraag daalt de energieprijs enorm. Het gaat erom wat gunstig is voor uw energiekosten.

Afkomst duurzame energie niet voor iedereen belangrijk

Niet iedereen hecht evenveel waarde aan de herkomst van groene energie. Voor sommigen is duurzame energie al voldoende ongeacht de herkomst ervan. De meest gekozen looptijd is dan ook nog altijd voor een jaar. Omdat consumenten de vrijheid willen behouden om vaker over te mogen stappen. Kiest men voor een variabel tarief dan is er meer vrijheid. Maar ook weer meer onzekerheid. Dat een duurzaam energiecontract vaker gekozen wordt heeft grotendeels dus te maken met de daling van de tarieven.

Let op de looptijd van een energiecontract

Sommigen kiezen ook nog steeds voor een langere looptijd. Temeer omdat ze denken dat er meer onzekerheid is. Welke crisis zich ook voordoet, op de energiemarkt fluctueren de tarieven elk jaar wel. Het meer thuis doorbrengen zorgt voor meer energieverbruik, waardoor men ook sneller overstapt. Door het verbruik juist goed in de gaten te houden en te bezuinigen kunnen we de kosten ook laag houden.

Welk energiecontract u ook kiest het gaat erom dat keuze goed voelt. En de besparing speelt daarbij een grote rol. Kunnen we de voorschotnota verlagen dan is dat mooi meegenomen. Duurzame energie kiezen is niet moeilijk want dit kunt u al aangeven. Ook bij een duurzame energievergelijking zetten we de goedkoopste energieleverancier bovenaan.

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo