Duurzame energie in 2020 naar beneden met 2%

 

Omdat Nederland nog ver achterloopt met het opwekken van zijn duurzame energie, is er een doelstelling om deze in 2020 op te schroeven naar 16%. Maar nu blijkt dat dit word verlaagd van 16% naar 14% , de overheid en milieuorganisatie’s zoals Greenpeace en de energiebranche zijn in gesprek gegaan hierover.

De verlaging is bedoeld om te voorkomen dat er op grote schaal biomassa bijgestookt word.

Verhoging op de kolenbelasting

In eerdere berichten kwam al naar voren dat de kolenbelasting verhoogd is. De aandacht word nu verlegd naar de windenergie en de windparken op zee. De rijksoverheid wil 6000 MW aan windenergie gaan opwekken in 2020. Het kabinet heeft 11 plaatsten genoemd waar nieuwe windparken kunnen worden gerealiseerd. Het opwekken van windenergie is duurder en neemt meer tijd in beslag.

Tegenstanders van opwekken biomassa

Greenpeace en mileudefensie zijn felle tegenstanders van het bijstoken van biomassa. Het bijstoken van de biomassa veroorzaakt veel te veel CO2 uitstoot en door de kolenbelasting te verhogen probeert het kabinet dit te ontmoedigen. De nieuwe centrale die Essent/RWE bouwt betaalt een lagere heffing. De PvdA accepteert de nieuwe plannen terwijl zij eigenlijk voor 18% hadden gepleit.

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken