Duurzame stroom straks goedkoper dan grijze stroom in Amerika

zonnepanelen

De Deutsche Bank voorspelt in een rapport dat zonne-energie op korte termijn goedkoper word dan grijze stroom in Amerika

Amerikanen profiteren van Sunny States

Het aantal zonne-uren in de Verenigde Staten is meer dan voldoende om zonne-energie op te wekken. Hier kan altijd gebruik gemaakt van worden in tegenstelling tot het verbruiken van fossiele bronnen die uiteindelijk op zullen raken. In 2050 zal het aandeel zonne-energie het grootste zijn van alle andere duurzame energiebronnen.

Andere landen zoals China en Japan kunnen ook ruimschoots aan dat percentage voldoen. Zonne-energie kan concurreren met grijze stroom omdat er simpelweg meer van is. De zon zal altijd schijnen en met windenergie is dit ook het geval maar blijkt duurder in aanschaf en kosten, en windenergie is meer afhankelijk van het weerbeeld.

Duurzame energie vervangt grotendeels grijze energie in 2050

In 2020 zullen wereldwijd een miljoen huishoudens duurzame energie afnemen als het aan het Energieakkoord ligt. Ondanks dat zonne-energie projecten problematisch blijken in Nederland zal Minister Kamp naar een goede regeling zoeken om zonnepanelen eigenaren tegemoet te komen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo