Een cadeau bij uw energiecontract doen of niet?

Het lijkt tegenwoordig zo normaal een cadeau bij uw energiecontract doen of niet? Een cadeau bij uw energiecontract leert meestal dat u daarmee niet uw kosten verlaagt. Als dat geen enkel probleem is voor u, dan kunt u kiezen voor het cadeau. Let daarbij op of de waarde van het cadeau opweegt bij uw maandelijkse energiekosten. Het kan zomaar zijn dat u zelfs iets meer gaat betalen. Vaak ook niet hoor, dan veranderd er niet zoveel. Energiebedrijven moeten hun kosten ook weer doorberekenen.

Een cadeau bij uw energiecontract doen of niet?

En als deze kosten door de Opslag Duurzame Energie, de energiebelasting of andere vervelende kosten stijgen. Dan dient de consument daar ook aan bij te dragen. We kunnen ons natuurlijk laten verleiden tot die ”gratis” Playstation. Want deze zelf aanschaffen in de winkel betekent dat u moet betalen. En wat is nu handiger dan het te krijgen bij een energiecontract? Wilt u weten wat het verschil zou zijn wanneer u niet kiest voor het cadeau? Dan doet u er goed aan om de energiekosten met én zonder cadeau te vergelijken. Leg de kosten maar eens naast elkaar. Stel u krijgt een korting in geld dan kan dat bedrag de waarde van uw cadeau misschien wel overstijgen.

Vergelijk met én zonder dat gratis cadeau

Dan kunt u met die korting ook wel een Playstation aanschaffen. Het belangrijkst voor ons is dat u overstapt met een goed gevoel. En als dat cadeau u een beter gevoel geeft dan is dat alleen maar positief. En er zitten ook echt wel aanbiedingen tussen met dat gratis cadeau die voordelig zijn. U zonder meer laten verleiden tot een cadeau is niet aan te raden. We raden dan ook altijd aan om die kosten naast elkaar te leggen. Alleen dan krijgt u een helder inzicht of die aanbieding met een gratis cadeau wel zo lonend is. Het moet nooit de bedoeling zijn dat u het cadeau uiteindelijk zelf moet betalen en ook nog duurder uit bent.

De looptijd is ook iets om rekening mee te houden

We zeggen niet dat een cadeau bij uw energiecontract per definitie slechter hoeft te zijn. Energiebedrijven begrijpen zelf ook dat een te duur product niet automatisch meer klanten oplevert. Daarom is energie vergelijken in de ruimste zin van de woorden ook belangrijk. Als u dus zonder cadeau vergelijkt en met cadeau, dan kunt u uw keuze maken. Er zijn de energiecontracten met looptijden van drie jaar met cadeau. En de energiecontracten van een jaar. Die kunt u wel overwegen en kunnen wel iets zijn. Een korting bij een eenjarig energiecontract zonder cadeau komt meestal op €200 tot €300. Als uw cadeau die waarde vertegenwoordigd dan kunt u dat gerust doen.

Toch maar korting in geld?

Besluit u na het zien van een energievergelijking dat het toch maar een energiecontract wordt zonder cadeau? Dat kan uiteraard ook. Dan biedt u u zelf de kans om na een jaar weer over te stappen. We vinden het toch altijd wel fijner dat we ergens niet te lang aan vast hoeven te zitten. En elk jaar verschijnen er weer nieuwe energie aanbiedingen. Er zijn wel leukere cadeaus verkrijgbaar dan vroeger moeten we toegeven. Een Airfryer of een cadeaukaart van Bol.com of Wehkamp. Misschien is dat zelfs leuker want dan kunt u dit naar eigen behoefte besteden.

Gaat u liever voor klinkende korting? Vergelijk dan samen met Power.nl uw stroom en gas. Dan kunt u ook direct de hoogte van de korting bekijken. Wij verplichten u tot niets, en willen juist dat u de tijd neemt om na te denken. Stel u heeft uw keuze al kenbaar gemaakt maar bedenkt zich toch? Dan heeft u nog twee weken de tijd vanaf het moment van overstappen om dit te annuleren.

 

Power.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart