Een elektrische fiets aanschaffen?

Wilt u een elektrische fiets aanschaffen? Dan kan dit artikel u op weg helpen. De fiets is al erg lang onder ons. In 1885 kwam de eerste fiets zelfs uit. Maar in de eeuwen ervoor waren er al soortgelijke modellen. Wij Nederlanders zijn echte fietsers. Temeer omdat ons landschap zich daar perfect voor leent en de wegen zijn er op gemaakt. Wij hebben heerlijke fietspaden waardoor we lange afstanden kunnen fietsen. Tegenwoordig is er dan ook de elektrische fiets. Deze biedt ondersteuning voor als de wind hard waait. En is een prima vervanger voor degene die geen bromfiets of scooter wil. 

Een elektrische fiets aanschaffen?

Een elektrische fiets kan uitkomst bieden in plaats van een brommer of scooter. Ouders willen graag dat hun kroost veilig aankomt op school vooral als ze lange afstanden moeten fietsen. Vanaf de leeftijd van 16 jaar mogen we een brommer of scooter aanschaffen, maar daarvoor moet er wel een examen afgelegd worden. Als dit eenmaal is gebeurd ontvangt u een brommer certificaat. Daar heeft niet iedereen zin in, of als u een kind heeft onder de 16 jaar dan kan het niet eens. Daarom is de elektrische fiets een geweldig alternatief.

De elektrische fiets is populair

Wat we in het straatbeeld vooral voorbij zien komen is de elektrische fiets en ook wel e-bike genoemd. Mensen van alle leeftijden fietsen ons met gemak voorbij. Het is een goedkope optie voor een bus abonnement bijvoorbeeld. Ouders schaffen sneller een e-bike aan zodat kinderen die elke dag een redelijke afstand moeten afleggen naar school kunnen. Het is net even dat extra duwtje in de rug. Want elke dag grote afstanden moeten fietsen en vooral als het slecht weer is, is natuurlijk minder fijn. Er zijn verschillende soorten elektrische fietsen te koop. Ze zijn er zelfs met een ondersteuning tot 45 km per uur. En dat is vrij snel te noemen.

Verschillende prijzen en soorten in e-bikes

Elektrische fietsen zijn er dus ook in verschillende prijsklassen. De vanaf prijs ligt rond de €1200.  Maar ze zijn er ook voor circa €4500. Het is belangrijk om naar de actieradius te kijken en Ampère. De gewone e-bike heeft een trapondersteuning tot 25 kilometer per uur. En mogen dus ook op het fietspad fietsen. Waar ook op gelet kan worden is de plaats waar de motor zich bevind. Bevind deze zich in het voorwiel dan spreken we van een goedkopere e-bike, en prima te doen overigens. De motor in het voorwiel kan soms even een ander gevoel geven omdat het gewicht echt op het voorwiel ligt. En daarmee kunnen bepaalde ondergronden lastig zijn om overheen te fietsen.

De motor kan zich achter, voor of in het midden bevinden

Bevind de motor zich in het midden? Dan zit u goed omdat dit een fijnere fietservaring levert. De manier waarop u fietst is gelijk aan het fietsen op een gewone fiets. Dus moet u optrekken bij het stoplicht? Dan helpt de middenmotor u een extra handje. Niet altijd willen we de trapondersteuning gebruiken, knijp dan gewoon uw rem in en de ondersteuning stopt. De motor kan zich achter bevinden bij het achterwiel. En dat schijnt de meest fijne manier te zijn van elektrisch fietsen. En dat is ook logisch want onze reguliere fiets wordt ook achterwiel aangedreven. Houdt u wel van een fietstocht door het bos? Dan is de e-bike met achterwiel motor het meest geschikt.

Een proefrit is wenselijk

U mag gerust vragen om een proefrit in een fietswinkel zodat u zelf kunt ervaren hoe het fietsen op een e-bike is. Het is natuurlijk een flinke investering en die gaan niet over één nacht ijs. Een verkoper kan u verder adviseren over welke e-bike het beste bij u zou passen. U bent niet verplicht om daarna de fiets te kopen. Vergelijk online ook de elektrische fietsen dat is ook mogelijk. En daar is niks mis mee.

Verzeker uw elektrische fiets vooral

Waar u ook vooral aan mag denken is het verzekeren van de e-bike. Aangezien het waar roversgoed is. Als we nagaan dat de gemiddelde e-bike te koop is vanaf €1200 dan is een fietsverzekering ook niet overbodig. Zorg voor goede sloten, en zet de e-bike s’nachts het liefst binnen in een afgesloten ruimte. Een goede verzekering voor uw fiets ligt rond de €60 per jaar. Bekijk altijd even de voorwaarden bij een dergelijke fietsverzekering. Ook hierin zitten verschillen en kunt u online vergelijken.

 

Power.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart