Een fietsverzekering afsluiten overbodig?

Is een fietsverzekering afsluiten overbodig? Dat hoeft niet, mits het een oude fiets betreft. Dan denken we er vaak niet over na om dit te doen. Maar heb jij net een nieuwe flitsende fiets gekocht dan zou een fietsverzekering juist verstandig zijn. Want fietsen zijn toch wel roversgoed. Zorg er natuurlijk altijd voor dat je fiets veilig staat en dat je het voorziet van een sterk slot. 

Een fietsverzekering afsluiten overbodig?

Ga je voor een elektrische fiets? Dan raden wij juist aan om een fietsverzekering af te sluiten. Een fietsverzekering afsluiten is dan beslist niet overbodig. Je zou wel flink balen als je er op een dag achterkomt dat je e-bike gestolen is. De gemiddelde e-bike is te koop vanaf €1000 dus een verzekering daarop afsluiten is juist verstandig.

Premie fietsverzekering goedkoop

De gemiddelde premie voor een fietsverzekering bedraagt €2,50 per maand. Voor dat bedrag wil je niet de stress hebben dat je fiets gestolen kan worden. Het aankoopbedrag van jouw fiets wordt to drie jaar na aankoop volledig vergoedt. Bij de meeste verzekeraars dan. Daarom is het ook verstandig om fietsverzekeringen te vergelijken. Je kunt ook een uitgebreidere dekking nemen. Zoals bijvoorbeeld met een ongeval. Een juridische dekking kan dan handig zijn. En ook dat kost je niet de wereld aan premie.

Het kan handig zijn een rechtsbijstand verzekering te hebben bij je fietsverzekering mocht je bij een ongeval betrokken raken. Komt het dan tot een rechtszaak dan ben je juridisch ook goed verzekerd.

Accessoires tot en met een waarde van €150 zijn meeverzekerd. Hiervan moet je dan wel een bon hebben.

Je mag ook je tweedehands of oudere fiets verzekeren

Het hoeft overigens niet persé een nieuwe fiets te betreffen als je gaat voor een fietsverzekering. Ook een iets oudere fiets kun je gewoon verzekeren. Maak duidelijke foto’s van je fiets zodat je daar ook bewijs van hebt. En zorg dat jouw slot een goedgekeurd slot is volgens de veiligheidseisen. Denk aan goedkeuring door de ANWB, Rai en TNO. Wat ook gemakkelijk is is dat je je verzekering tussentijds kunt opzeggen. Bijvoorbeeld als je je fiets in de tussentijd verkoopt.

Registreer je gegevens en houdt ze bij je administratie

Geef ook de nummers van de sleutels door aan de verzekeraar. Schade aan de fiets kan ook uitgekeerd worden. Met name als er een poging tot stelen heeft plaatsgevonden, of als er bepaalde onderdelen gestolen zijn van jouw fiets. Heb je in de tussentijds een nieuwe of andere fiets gekocht? Geef dit dan ook tijdig door aan je verzekeraar. Een fietsverzekering afsluiten kan bij verschillende verzekeraars. Onder andere de ANWB en Hema bieden ook verzekeringen aan voor je fiets. Je kunt ook je eigen verzekeraar bellen om te vragen of je je fiets daar kunt verzekeren.

Kortom: Het afsluiten van een fietsverzekering hoeft echt niet overbodig te zijn en al helemaal niet duur.

Power.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart