nieuwe televisie kopen

Een nieuwe televisie kopen? Houd hier rekening mee!

Als je een nieuwe televisie kopen wilt, heb je keuze uit talloze modellen. Zo zijn er verschillende formaten, maar ook kan de beeldkwaliteit flink verschillen per televisie. Bovendien zullen bepaalde televisies meer functies hebben dan andere televisies. Wil je graag een nieuwe televisie kopen? Lees dan onze handige tips.

Het formaat van de televisie

Wil je graag een nieuwe televisie kopen? Dan is het belangrijk dat je in eerste instantie kijkt naar het formaat. Televisies zijn er immers allerlei formaten. Zo kun je kiezen voor een klein model van slechts 32 inch, maar kun je ook gerust kiezen voor een televisie van 65 inch. Het is hierbij belangrijk om te weten hoe ver je van je televisie af zit. Als je voor een kleine televisie kiest, is het belangrijk dat je dichtbij je televisie zit. Kies je juist voor een groter model, zoals bijvoorbeeld eentje van 65 inch? Dan is het belangrijk dat je vier tot vijf meter afstand houdt van je televisie. De positie van je televisie in de woonkamer is dus erg belangrijk.

Bedenk welk merk je graag wilt

Er zijn altijd mensen die iedere keer kiezen voor een bepaald merk. Ben jij fan van een bepaald televisiemerk, zoals LG, Philips, Sony, Samsung of Panasonic? Dan kun je natuurlijk alvast filteren op een van deze merken. De keuze wordt dan al een stukje gemakkelijker. Uit onderzoek van de Consumentenbond kwam naar voren dat Samsung en Panasonic de meest de populaire merken zijn. Misschien is dat iets om rekening mee te houden.

Een vlakke of een curve televisie?

Tegenwoordig heb je ook keuze uit curve televisies. Dit model heeft een licht gebogen scherm, waardoor de beeldkwaliteit naar verluidt iets verbeterd. Niet iedereen is het daar echter mee eens. Het draagt volgens velen dus ook voor een groot gedeelte bij aan het design. Daarmee is het wellicht ook een kwestie van smaak.

Lcd of OLED?

Vrijwel alle beschikbare televisies zijn lcd-tv’s. Echter komen er nu ook steeds meer OLED-tv’s op de markt. Vaak hebben OLED-tv’s hogere beeldkwaliteit, omdat deze een grotere kijkhoek hebben. Voor deze televisies betaal je echter ook iets meer.

Een smart tv is toch wel reuzehandig!

Als je een nieuwe televisie kopen gaat, is het wel erg handig als je kiest voor een smart tv. Met behulp van een smart tv kun je namelijk apps installeren, zoals bijvoorbeeld Netflix en Videoland. Ook kun je uitzending gemist apps installeren van onder andere RTL of NPO. Je kunt de apps gemakkelijk bedienen met de afstandsbediening van je tv.

Een nieuwe televisie kopen? Bekijk ons overzicht van televisies!

Wil je graag een nieuwe televisie kopen? Bekijk dan ons overzicht van televisies. Via het handige overzicht kun je erg eenvoudig verschillende fabrikanten en modellen met elkaar vergelijken. Daarmee vind je altijd de beste deal.

Een reactie plaatsen