Een nieuwe tv kopen: waar let ik op?

Een nieuwe tv kopen: waar let ik op? Want er zijn ontzettend veel modellen en ook ontzettend veel prijzen. Het kan lastig zijn als u het aanbod bekijkt maar dat hoeft niet. Waar moet de nieuwe tv aan voldoen? Moet het beeldscherm groot zijn? Of gaat u echt voor een scherp en helder beeld? De grootte van uw huiskamer is een punt. Tegenwoordig kunnen we zulke grote schermen kopen ter grootte van een scherm zoals in de bioscoop. Maar goed niet ieders woonkamer is daar groot genoeg voor.

Welke functie’s moet de tv hebben?

De functies in een tv zijn vooral van belang. Zo zijn de smart tv’s van tegenwoordig erg goed uitgerust. We kunnen zelfs internetten met onze tv, en we kunnen apps zoals Netflix of Apple tv gebruiken. Vaak blijft het bij het gebruik van Netflix overigens, maar onze tv kastjes van de provider zijn daar ook op ingesteld. Vind u geluid erg belangrijk? Let daar dan op u kunt natuurlijk ook aanvullend een soundbar voor uw tv plaatsen. Deze zorgen voor een prachtige surround beleving. De soundbar kan zo gekozen worden waarbij u virtual surround erbij krijgt. Het geluid van de film die u kijkt wordt dan via uw muur en plafond gestuurd. Een soundplate bestaat ook nog, deze is vrij plat en heeft een ingebouwde subwoofer.

Een nieuwe tv kopen: Waar let ik op?

Maar het hoeft niet persé u kunt ook kijken naar de geluidseffecten van een tv zelf. En de meesten zijn daar ook content mee. De grootte van het scherm is dus afhankelijk van de grootte van uw woonkamer. Maar ook de afstand van uw bank tot uw tv maakt verschil. Is de afstand tot uw tv minder dan 2 meter dan kan een 32 tot 43 inch grootte voldoende zijn. Maar is de afstand van de bank tot uw tv groter? Laten we zeggen tot 3 meter? Dan kunt u kiezen voor een 48 inch tot en met 58 inch. En dat is toch wel al heel groot. Gaat u liever voor nog groter? Dan zijn er zelfs schermen tot 65 inch.

Groot, groter en grootst

Er zijn zelfs al tv’s te koop van 75 inch. Maar dat is wel extreem groot. De type beeldschermen schelen ook nogal. Zo kunt u een QLED 4K scherm aanschaffen en waant u zich in een heuse bioscoop. Een QLED verschilt van OLED omdat een QLED gebruik maakt van Quantum Dots en dat zorgt voor een hogere helderheid. Een OLED scherm maakt gebruik van Diodes die automatisch in en uitschakelen. Daarbij is een OLED scherm vaak erg dun.

Bekijk verschillende tv’s in de winkel ter voorbeeld

Het is wel veel informatie voor de leek, maar bekijk in een winkel gewoon eens wat voor schermen u bevallen. Alhoewel dat soms in de winkel een vertekend beeld kan geven. Een ultra HD tv wordt het meest verkocht. Het heeft meer pixels dan de oudere televisies. En gaat men tegenwoordig ook vaker voor de OLED tv. Het punt is ook het budget natuurlijk. Als u een bepaald budget in gedachten heeft kunt u aan de hand daarvan uw zoektocht verkleinen.

De Philips tv heeft een aantal modellen waarbij er achtergrondverlichting getoond wordt. Deze nemen het kleurschema over van de film waar u naar kijkt, dit ziet u dan op uw muur. Het kan een prachtig effect geven. Het aanbod is tv’s is erg uitgebreid. Naast 4K is er ook al 8K ultra HD. De 8K ultra HD zal dan dus vier keer zo scherp zijn als zijn voorganger. Qua beeldkwaliteit zijn er dus veel opties. U kunt u zich ook voor laten lichten door een winkel medewerker. Neem de geboden informatie in u op. En beslis later in alle rust wat voor tv u wenst te kopen.

Neem de tijd voordat u een tv aanschaft en doe goed onderzoek

U bent niet verplicht een tv te kopen in de winkel. Vaak zoeken we naar hetzelfde model online. Die vaak dus ook een beetje goedkoper is. Zoek op internet ook naar reviews van televisies. Samsung en Philips zijn de bekende merken waar het tv’s aangaat. Maar ook LG en Panasonic bieden goede televisies aan. Heeft u echt een voorkeur voor een bepaald merk, dan maakt het het zoeken misschien gemakkelijker. Maar onze tip is toch wel om alles te vergelijken. Want ook Panasonic heeft goede televisies. En soms doet verandering van spijs eten. Het belangrijkste is dat u een goede tv vind waar u goed mee uit de voeten kunt.

4.2/10 - (10 stemmen)
Power.nl
Logo
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren
Privacybeleid