Een op vijf huishoudens is overgestapt van energieleverancier

Een op vijf huishoudens is overgestapt van energieleverancierBijna een op de vijf huishoudens is overgestapt van energieleverancier tussen de periode april 2018 en april 2019. Dit zijn 1,6 miljoen huishoudens en daarmee is er volgens de ACM (Autoriteit Consument & Markt) een record gevestigd.

Tevreden over de overstap

Als huishoudens eenmaal zijn overgestapt van energieleverancier doen zij dat vaak nog een keer. 87 procent van de huishoudens is tevreden over de overstap. Middels de gratis overstapservice is overstappen van energieleverancier ook erg eenvoudig. Immers hoeft u alleen maar uw gegevens in te voeren in de energievergelijker en vervolgens stapt u binnen slechts enkele minuten over.

Tip: wilt u ook graag besparen? Bekijk onze energie aanbiedingen!

Reactie ACM

Volgens ACM-bestuurslid Cateautje Hijmans van den Bergh moeten energieleveranciers flink met elkaar concurreren om klanten te kunnen blijven binnenhalen. Dat leidt volgens het bestuurslid tot betere energietarieven en een betere dienstverlening. Verscheidene Nederlandse huishoudens besparen tot wel 500 euro op jaarbasis door een overstap. Het kan dus ook zeker lonen om de overstap te maken.

Waarom stappen consumenten over?

Een op vijf huishoudens is overgestapt van energieleverancier, maar wat zijn nu de belangrijkste redenen voor een overstap? 71 procent van de ondervraagden geeft aan dat een lagere prijs de doorslaggevende factor is. Ook energie met welkomstcadeau (21 procent) en de duurzaamheid van een energiemaatschappij (17 procent) worden genoemd als redenen voor een overstap.

Energie vergelijken?

Wilt u ook graag besparen op uw energierekening? Dan kunt u energie vergelijken voor de beste deal. Op basis van uw postcode + huisnummer en energieverbruik kunt u eenvoudig en snel berekenen welke deal het meest geschikt voor u is. Voor het gemak staat de goedkoopste energieleverancier altijd bovenaan. Overstappen van energieleverancier kost u slechts enkele minuten van uw tijd en de overstap is snel geregeld.

Heeft u nog vragen met betrekking tot energie vergelijken of overstappen? Neem dan gerust contact met ons op en uiteraard helpen wij u graag.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo