Een tablet kopen

Een tablet kopen? Hier kun je op letten!

Wil je graag een tablet kopen? Dan heb je keuze uit talloze merken en formaten. Ook zijn er nog weer verschillen tussen besturingssystemen en het aantal beschikbare apps. Je raadt het al: een tablet kopen is misschien nog niet zo gemakkelijk. Je kunt echter letten op deze aandachtspunten, zodat je gemakkelijker een keuze kunt maken.

Een tablet kopen: welk formaat scherm heb ik nodig?

Het is altijd belangrijk om te kijken naar het schermformaat. Heb je je tablet altijd thuis liggen of neem je je tablet mee voor onderweg? Een ‘thuistablet’ kan natuurlijk vrij groot zijn, omdat je deze niet ergens mee naar toe neemt. Een ‘meeneemtablet’ mag echter wel wat kleiner zijn. Heb je juist een tablet om iets op te presenteren op school of bij klanten? Dan kan het een groter model toch nog verstandig zijn.

Kortom: het gaat hierbij om een persoonlijke keuze. Het is natuurlijk belangrijk dat je die keuze zelf maakt. Zet de voor- en nadelen voor jezelf op een rij en maak op basis daarvan de juiste keuze. Kleinere tablets zijn ongeveer 7 of 8 inch groot, terwijl grotere modellen soms wel 13 inch zijn.

Een tablet voor onderweg? Is een 4G-verbinding nodig?

Wil je graag een tablet kopen? Dan is het ook belangrijk om te bedenken waarvoor je deze allemaal gaat gebruiken. Wil je graag games spelen of veel filmpjes op kijken en gebruik je het apparaatje vooral veel in je woning? Dan is een 4G-verbinding met een abonnement vaak niet nodig. Immers kan het toestel simpelweg verbinding maken met Wi-Fi.

Gebruik je je tablet daarentegen juist voor buiten de deur? Dan is het wel zo handig om een 4G-verbinding te hebben.

Het juiste besturingssysteem

Er zijn ontzettend veel tablets beschikbaar. De meest gekozen besturingssystemen zijn Apple, Google Android en Microsoft Windows 10 (in willekeurige volgorde). Apple was het eerste bedrijf die de iPad uitbracht. Daaropvolgend kwamen Google Android en Windows 10.

De instapprijs voor Apple is het hoogste, maar de iPads worden gezien als gebruiksvriendelijk en werken bijzonder snel. De kwaliteit is erg hoog. Google Android wordt gezien als de grootste concurrent van Apple. Dit besturingssysteem biedt meer vrijheden voor onder andere het uiterlijk. Ook zijn er veel apps beschikbaar. Tot slot kun je kiezen voor Windows 10. Dit werkt goed samen met Windows, dus als je ook een Windows-computer heeft, kan dat zeker een goede keuze zijn.

Bekijk ook: een iPad of een Surface Go?

Opslagruimte

Je kunt natuurlijk ontzettend veel bestanden kwijt op een tablet. Als je een tablet kopen gaat, is het daarom belangrijk om te controleren hoeveel opslagruimte je nodig hebt. Vaak is 16 GB of 32 GB opslagruimte het instapmodel. Daarop kan je al relatief veel bestanden kwijt. Voor meer geheugen wordt ook een hoger bedrag gerekend. iPads kan je helaas niet uitbreiden met een micro-SD-kaartje. Dat geldt vaak wel voor Microsoft of Samsung (met Google Android). Dat is dus iets waar je rekening mee kunt houden.

Aansluitingen

Verschillende tablets hebben ook verschillende aansluitingen. Wil je graag een tablet kopen? Dan is het ook raadzaam om hierop te letten. De Apple iPad heeft alleen een eigen lightnet-aansluiting. Verschillende andere tablets bieden echter nog meer opties. Zo hebben Android-modellen vaak meer aansluitingen. Windows-tablets zijn doorgaans voorzien van de meeste aansluitingen.

Beschikbare accessoires

Als je een tablet kopen gaat, is het natuurlijk wel zo fijn als je bepaalde accessoires kunt kopen. Een goede investering is in ieder geval een hoesje. Daarmee kunt je je tablet immers goed beschermen. Er zijn natuurlijk ook nog andere accessoires beschikbaar, waaronder een:

  • Los toetsenbord;
  • Externe accu of powerbank;
  • Stylus (of aanraakpen);
  • Schermfolie;
  • Extra oplader(s).

Een tablet kopen?

Wil je graag een tablet kopen? Dan kun je gemakkelijk tablets vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem. Via onze overzichtelijke productpagina kun je gemakkelijk verschillende producten met elkaar vergelijken. Je kunt eventueel ook zoeken of filteren op product merk of product webshop.

Een reactie plaatsen