Een te hoge eindafrekening energie ontvangen?

bespaar-energie-en-gasEen te hoge eindafrekening energie ontvangen? Wat kunt u daar nu tegen doen? Bekijk eerst maar eens of deze terecht is. Misschien is er een fout gemaakt, of heeft uw energieleverancier de meterstanden geschat. Het kan voorkomen dat u vergeten bent de juiste meterstanden toe te sturen. Deze kunt u eens per jaar namelijk doorgeven aan de energieleverancier. Als u hierin verzuimd dan worden de meterstanden geschat. En het gevolg daarvan ziet u aan uw eindafrekening.

Klopt de eindafrekening wel?

Ook kan het het zijn dat de eindafrekening wel klopt. En in dat geval heeft u teveel verbruikt. Het beste is om uw verbruik in de gaten te houden. Check eens per maand de gas en energiemeter. En houdt uw verbruik bij. Als het verbruik in een bepaalde maand ineens hoog is, dan kunt u al ingrijpen. Bekijk maar eens uw gedrag ten aanzien van het douchen, doucht u erg lang? Dan gaan er dus kubieke meters gas verloren. Heel lang douchen is kostbaar. Doorbreek die gewoonte door de douchebeurt te verkorten. U zult zien dat uw gasverbruik daalt.

Verwarmen is duur dus bespaar op gas

Ook de verwarming verdient uw aandacht. Op hoeveel graden staat de thermostaat dagelijks? Een hele graad kost u per jaar al €80 extra. Zet uw thermostaat dan ook altijd op dezelfde stand, 20 graden moet voldoende zijn. Hoe warmer het is in huis des te meer gas u verbruikt. En dit zorgt er net zo goed voor dat de gaskosten duur worden. Tocht het veel in huis? Dan moet u ook meer stoken. De verwarming hoger zetten betekent niet dat uw probleem is opgelost. Pak de problemen dus eerst aan.

Budgettips om te besparen

Loop de ramen en de deuren na, als het daar veel tocht kunt u goedkope tochtstrippen plaatsen. Radiatorfolie is ook een handige hulp. Voor een paar euro per radiator kunt u al radiatorfolie plaatsen. Het zorgt ervoor dat de warmte van de verwarming de woonkamer ingaat. Het is namelijk niet de bedoeling dat de radiator de buitenmuur verwarmd. Zonder radiatorfolie gaat er veel warmte verloren via uw buitenmuur.

Verzoek tot correctie indienen bij uw energieleverancier

Als blijkt dat de meterstanden zijn geschat dan kunt u een verzoek tot correctie doen. Geef alsnog de juiste meterstanden door. De kosten worden dan op de juiste manier verrekend. In de laatste maanden van het jaar gaat het verbruik altijd omhoog. Dit heeft te maken met de temperaturen buiten. In de zomer verbruiken we nu eenmaal minder dan in de winter. We betalen een voorschot op ons verbruik. Als er achteraf meer verbruikt is dan wordt dat ons in rekening gebracht. Hebben we minder verbruikt dan normaal het geval is, dan krijgen we het geld terug.

Geef tijdig door dat u gaat verhuizen

Gaat u verhuizen? Geef tijdig uw verhuizing door, en schrijf de meterstanden op. Een foto ervan maken is nog beter. Zo voorkomt u dat de bewoner na u kosten maakt die u moet betalen. Geef de verhuisdatum door want als u dit niet doet, kan de nieuwe bewoner op uw kosten energie en gas verbruiken. Stel u bent vanaf 1 februari niet meer woonachtig op het adres, geef dat dan ook expliciet door. Al het verbruik na die datum hoort voor de kosten van de nieuwe huurder/koper te komen.

Een te hoge eindafrekening energie ontvangen?

Dus als u in welk geval dan ook een te hoge eindafrekening energie ontvangen heeft kom dan gelijk in actie. Als u niets doet dan moet u het bedrag gewoon betalen. Als de eindafrekening niet klopt dan kunt u dit rechtzetten. Klopt de eindafrekening wel? Dan zult u dus moeten werken aan uw gewoontes. En niet alleen bezuinigen op gas helpt, ook uw energieverbruik verlagen helpt. Dat houdt dus in dat u stekkers uit het contact moet halen. En gelukkig zijn er stekkerdozen te koop met een aan en uit knop. U kunt dan meerdere stekkers kwijt in de stekkerdoos en met één druk op de knop gaan alle apparaten die ermee verbonden zijn van het stroomnet.

Hoe verkwistend bent u met stroom?

Let ook maar eens op hoe kwistig men kan zijn met de wasmachine. Alle grote apparaten verbruiken nu eenmaal meer stroom dan bijvoorbeeld een oplader. De wasmachine, droger en vaatwasser nemen enorm veel stroom. Dus was niet telkens een beetje en droog vervolgens ook niet steeds die kleine wasjes. Wacht net zolang met wassen totdat u weet dat de trommel van de wasmachine echt vol is. Op die manier hoeft u niet steeds kleine wasjes te draaien. Elke wasbeurt neemt stroom. Dit geldt dus ook voor de wasdroger. Ophangen is beter want het is gratis. Gebruik de wasdroger dus niet dagelijks.

Ga voor superzuinige apparaten en bezuinig automatisch op stroom

Er worden tegenwoordig enorm zuinige apparaten verkocht. Dus als u kans ziet uw oude wasdroger te vervangen voor een energiezuinige? Doe dat dan, het is beter voor uw stroomverbruik en dus voor het milieu. De huidige elektrische apparaten zijn voorzien van een A+++ label. Deze nemen veel minder stroom dan de oude variant. Als u de bespaartips naleeft dan hoeft u nooit meer een te hoge eindafrekening te ontvangen. Het scheelt een paar honderd euro per jaar op uw verbruik. Een tweede tip is om elk jaar te starten met energie vergelijken. Dan kunt u vervolgens gemiddeld €450 per jaar besparen.

Review
Power.nl
Logo
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren
Privacybeleid