Een zwembad kopen voor in de tuin?

Het weer is prachtig en het beloofd een enorm warme zomer te worden. Dankzij de Coronacrisis is het voor volwassenen niet mogelijk om even een duik in het water te nemen. Wel voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud. Alleen zijn de tijden aangepast en kunnen kinderen niet de hele dag genieten in het zwembad. Daarop overwegen velen dan ook een eigen zwembad. Een zwembad kopen in de tuin? Er zijn de opzet zwembaden, die kunnen opgezet worden in de tuin.  De opblaasbare zwembaden zijn het makkelijkst.

Een zwembad kopen voor in de tuin?

We gaan maar even niet uit van een zwembad die aangelegd moet worden middels enorm veel graafwerk. Een buitenzwembad kun je kopen voor een paar tientjes. Ze staan meestal in enkele uurtjes. En het is natuurlijk een stuk sneller en goedkoper dan een zwembad die ingegraven moet worden. Een opblaasbaar zwembad is het goedkoopst. En ideaal voor de kleintjes. Maar heb je kinderen die iets ouder en groter zijn? Dan zou een opzet zwembad met een frame het beste zijn.

Een opzetzwembad met stalen frame en stevig zeil wordt het meest verkocht

Een zwembad dat voorzien is van buizen en een frame is het meest degelijke en stevige zwembad voor buiten. Voor ongeveer €60 tot €100 vind je er al één. Een frame zwembad is voorzien dus van een buizenconstructie van staal. De oudere kinderen kunnen hier prima in zitten en jij zelf ook. Het is wel bestand tegen een aantal stootjes. Het opbergen ervan vraagt wel weer afbreek werk. Maar de meeste ouders hebben dat er wel voor over. Ook kun je het stalen frame laten staan een stevig afdekzeil tijdens de winter is dan wenselijk.

Houd een midden plaatsing in de tuin aan zorg dat het zwembad vrij staat

De zijwanden bij een frame zwembad zijn van een sterk polyester. Er bevind zich een opening met ventiel waarmee het zwembad gevuld kan worden. De metalen frames zijn beschermd tegen roest. Plaats een zwembad zo vrij mogelijk. Dus niet bij een boom want dan wordt het water sneller vies. Het liefst zet je het zwembad in het midden van de tuin. de standaard zwembaden met een frame hebben een sterk zeil. Hierin gaat dus het water. Een gemiddeld zwembad wordt gevuld met ongeveer 4000 tot 5000 liter water. Het volledig vullen van een zwembad zal ongeveer 5 tot 6 uur duren.

Bouwmarkten en online winkels zoals Bol.com verkopen buiten zwembaden

Een buitenzwembad voorzien van frame met een zeil is dus redelijk goedkoop. Er zijn ook stalen en houten zwembaden. Maar deze zijn een stuk prijziger. De prijzen daarvan variëren van €250 tot en met €2000. Intex opzetzwembaden zijn de meest bekende. Een rechthoekig opzetzwembad zal qua afmetingen makkelijker neergezet kunnen worden.

Kleine kinderen? Pas dan op met een groot zwembad

Heb je nog kleine kinderen dan kan een groot zwembad gevaarlijk zijn. In dat geval kun je ook voor een opblaasbaar zwembad gaan. Deze zijn ook te koop in verschillende formaten. Deze kunnen wel sneller kapot gaan. Maar zijn het meest veilig voor kindjes tot en met 6 jaar. Hoe groot het zwembad ook is, een kind beleefd altijd plezier aan het spetteren met water. En het kopen van een zwembad voor in de tuin garandeert altijd zwemplezier. Er zitten geen beperkingen aan en jong en oud kunnen erin zitten. Zorg ook altijd voor zwembandjes voor de kleinsten. Dan kun je ze met een goed gevoel het water in laten gaan. Desondanks blijven ouders uiteraard alert of ze nu zwembandjes hebben of niet.

Blijven jullie dit jaar thuis en slaan jullie een vakantie over naar het buitenland? Dan is het zeker leuk om een zwembad aan te schaffen. En het hoeft dus helemaal niet prijzig te zijn. De kans bestaat wel dat zwembaden sneller uitverkocht zijn. Zorg er verder ook voor dat het zwembad van een degelijk materiaal is. Hierdoor gaat het zwembad dus ook veel langer mee.

Power.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart