Je eerste energiecontract aanvragen

Je eerste energiecontract aanvragen? Zo doe je dat!

Heb je net je eerste koop- of huurwoning en heb je nog nooit eerder een energiecontract aangevraagd? Een energiecontract aanvragen is gelukkig helemaal niet zo moeilijk. In dit artikel vertellen we jou daar graag meer over.

Energiecontract aanvragen

Als je je eerste koopwoning aanschaft, komt daar natuurlijk ontzettend veel bij kijken. Je hebt niet alleen een hypotheek nodig, maar ook moet je bijvoorbeeld denken aan verzekeringen. Ook je eerste energiecontract aanvragen is natuurlijk een belangrijk onderdeel. Immers wil je niet zonder gas en stroom komen te zitten. Met behulp van dit handige stappenplan kun je je energiecontract aanvragen op een eenvoudige manier.

Stap 1: energie vergelijken

Met behulp van onze handige energievergelijker kun je bijzonder eenvoudig energie vergelijken. Hier kun je je adresgegevens en verbruik invoeren. Aangezien dit je eerste energiecontract is, kan het natuurlijk een beetje lastig zijn om hier een goede inschatting van te geven. Gelukkig kun je ook een inschatting maken. Dit gebeurt op basis van het gemiddelde verbruik. De goedkoopste energieleverancier staat vervolgens simpelweg bovenaan. Je hoeft dus niet meer te filteren op prijs, maar je kunt nog wel filteren op andere zaken die je belangrijk vindt.

Zo kun je onder andere filteren op duurzaamheid, looptijd of het soort tarief. Het advies is om te kiezen voor een eenjarig energiecontract met vaste tarieven. In de regel zijn deze het voordeligste. Of je een duurzame energieleverancier wilt, is natuurlijk afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Je kunt vervolgens je energiecontract aanvragen door te klikken op de oranje knop.

Stap 2: je eerste energiecontract aanvragen

Heb je de goedkoopste energiemaatschappij gevonden? Dan kun je je eerste energiecontract aanvragen. Dat werkt erg eenvoudig: je klikt simpelweg op de oranje knop. Vervolgens word je gevraagd naar je gegevens. Deze kun je invoeren en delen wij met de energiemaatschappij waar je je aanvraag hebt ingediend.

Stap 3: check je mail

Nadat je je energiecontract aangevraagd hebt, kun je in je mail kijken. Hier staat de bevestiging namelijk in. Als je deze hebt ontvangen, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Mocht je je tussendoor toch bedenken, dan kun je je contract gratis annuleren. Ondertussen ontvang je de nodige informatie over het termijnbedrag en de voorwaarden.

Stap 4: geef je meterstanden door

Rond de startdatum van het contract zal je energieleverancier je vragen naar je meterstanden. Op basis daarvan zal je straks dus ook je energieverbruik moeten betalen.

Je eerste energiecontract aanvragen voor een nieuwbouwwoning

Wil je graag je eerste energiecontract aanvragen voor een nieuwbouwwoning? Dan werkt het vaak net iets anders. De aannemer zorgt in de regel voor de aansluiting. Je kunt eventuele vragen natuurlijk stellen aan de aannemer. Zorg jij echter voor de bouw van je eigen nieuwbouwwoning? Dan zal je zelf een EAN-code moeten aanvragen. Dat kun je regelen op mijnaansluiting.nl.

Je eerste energiecontract aanvragen: een aantal handige tips

Als je je eerste energiecontract aanvragen gaat, is het belangrijk om rekening te houden met verschillende zaken. Uiteraard helpen wij jou daar natuurlijk graag mee en geven we je de volgende tips voor het afsluiten van het goedkoopste contract.

Kies voor een eenjarig energiecontract

Een eenjarig energiecontract is in de regel het voordeligste. Als je onze energievergelijker raadpleegt, zal je ook merken dat de jaarcontracten vrijwel altijd bovenaan staan. Je profiteert dan namelijk van de hoogste welkomstkorting. Na een jaar kun je dan wederom overstappen en weer genieten van een leuk welkomstcadeau of een cashback actie.

Kies voor vaste tarieven

Als je kiest voor een eenjarig energiecontract, kies je ook automatisch voor vaste tarieven. Kies je voor variabele tarieven? Dan krijg je een contract met onbepaalde looptijd. Het is raadzaam om te kiezen voor vaste tarieven. Dat is in de regel namelijk voordeliger. Bovendien profiteer je van een cashback korting.

Duurzaam contract?

Natuurlijk kan je helemaal zelf bepalen of je graag een duurzaam energiecontract wilt. Groene stroom is soms net zo duur als grijze stroom. Als je dan toch de keuze hebt, zou je natuurlijk kunnen kiezen voor de groene variant.

Start direct met energie vergelijken

Wil je graag je eerste energiecontract aanvragen? Start dan direct met energie vergelijken en bekijk welke aanbieder het voordeligste is. Op basis van je voorkeuren kun je eenvoudig en snel op zoek naar de voordeligste energieleverancier.

Een reactie plaatsen