EIA Energie Investeringsaftrek verhoogd naar 58%

logo duurzaam

Vanaf 1 januari 2016 mogen ondernemers gebruik maken van een hogere aftrek in de EIA de energie investeringsaftrek. Deze fiscale aftrek is bedoeld voor mensen die zonnepanelen, zonneboilers en zonnecollectoren willen aanschaffen. Voorheen mocht men 41.5% van de investering aftrekken.

Budget EIA verhoogd voor 2016

Ook degenen die warmtepompen, biomasssaketels en andere opties voor de warmtevoorziening willen aanschaffen mogen een beroep doen op de EIA. Het budget is in 2016 161 miljoen euro. Dan is er ook nog de ISDE (Investeringssubsidie Duurzame Energie) en deze is specifiek bedoeld voor particuliere huishoudens die subsidie kunnen krijgen voor de aanschaf van zonneboilers en warmtepompen maar ook kachels die biomassa verstoken en pelletkachels.

Meer aanvragen voor EIA in 2015

De ISDE staat los van de EIA en beiden kunnen niet gecombineerd worden. Afgelopen september bleek dat er 17.745 keer EIA was aangevraagd , daarvan was 26% voor zonnepanelen, en 18,2% voor ledverlichtingssystemen. De RVO heeft op 30 december de nieuwe Energielijst 2016 gepresenteerd.

Vernieuwde Energielijst 2016

Voor 2016 zijn er nieuwe technieken toegevoegd waarvoor subsidie mag worden aangevraagd. Het gaat om een besparingssysteem voor klimaatinstallatie’s, een standairco, en zonnepanelen die geplaatst kunnen worden op transportmiddelen.

Minister Kamp heeft de subsidiepot verhoogd om huishoudens en bedrijven een grotere stimulans te bieden om meer te verduurzamen, en om te besparen op het energieverbruik. Een duurzamere benadering vanuit huishoudens zorgt tevens ook voor een verlaagde CO2 uitstoot.

Bron: RVO.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken