Electrabel gaat in beroep tegen belasting kernenergie van €406 miljoen

electrabelvlag

Energieleverancier Electrabel heeft een belastingaanslag van €406 miljoen gekregen waartegen zij meteen weer in beroep gaan. De belasting word betaald aan de Belgische overheid over de winsten van haar kerncentrales.

Electrabel gaat steeds in beroep tegen deze opgelegde belasting, de energieleverancier stelt dat het oneerlijk is omdat deze belasting alleen aan kernenergieproducenten word opgelegd. Met het oog op de defecten aan haar kerncentrales waar nagenoeg geen winst op behaald word, gaan ze de beslissing weer aanvechten.

Door de defecten heeft Electrabel een daling van 14,43% in haar kernenergie productie. Daarom vinden zij dat zij de €406 miljoen ook niet hoeven te betalen. In 2013 betaalden zij het lieve sommetje van €421 miljoen maar toen lag de productie ook hoger.

Electrabel heeft meerdere procedures lopen met betrekking tot de belasting. Het gaat om de betalingen gedaan vanaf 2008. Zoals al eerder werd vermeld gaat Electrabel met de overheid om tafel omdat het openhouden van de kerncentrales Doel 1 en Doel 2 honderden miljoenen euro’s aan investeringen gaan kosten.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo