Electrabel wil beschikbare capaciteit uitbreiden

gascentrale

Energieleverancier Electrabel gaat haar beslissing om het sluiten van 5 centrales terugdraaien. Het betreft de centrales in Herdersbrug. De stoom en gascentrale in Brugge zal dus operabel blijven de centrales hebben gezamelijk heeft een productie capaciteit van 341 megawatt.

Electrabel wil verantwoordelijkheid nemen als marktleider

Met het oog op een elektriciteitstekort en het sluiten van de centrales wil Electrabel de daling in de elektriciteitscapaciteit opvangen. De Federale regering in België acht het het beste dat er een reserve word aangelegd. De regering zal in ruil voor een financiële vergoeding ervoor zorgen dat de elektriciteits en gascentrales beschikbaar blijven.

Federale regering vergoedt eigenaren van centrales

Voor de aankomende winter 2015 neemt de regering alvast stappen om de capaciteit te verhogen van 750 megawatt naar 3500 megawatt. Ook bied Electrabel haar centrales Drogenbos en Esch sur Alzette aan deze grotere centrales zijn goed voor nog meer energie capaciteit.

Electrabel is tot de beslissing gekomen om haar energievoorraad te kunnen garanderen wanneer uiteraard de financiële middelen daarvoor mogelijk zijn. De redelijk schone centrale van Electrabel een biomassacentrale zal ook actief blijven de komende winter. Deze centrale die energie opwekt door middel van biomassa heeft een capaciteit van 95 megawatt.

Bron: VRTnieuws

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken