Elektriciteitsnetwerk nog niet gereed voor duurzame energie

elektriciteitsnetwerk

Volgens TNO is ons elektriciteitsnetwerk nog niet gereed voor de grote hoeveelheden duurzame energie die binnen tien jaar ons netwerk gaan overspoelen.

Er mankeert niets aan huidige netwerk

Vooralsnog is onze huidige elektriciteitsnetwerk wel betrouwbaar, maar wanneer de capaciteit aan duurzame energie zoals zonne-energie en windenergie zal toenemen dan kan dit voor stroomstoringen zorgen. Het netwerk zal vantevoren moeten worden aangepast aan de capaciteit en de productie van duurzame energie om deze op te kunnen vangen.

Meer technologie nodig voor opslag energie

De technieken om elektriciteit op te kunnen slaan zijn nog niet voldoende om gevarieerde mogelijkheden te creëren. Bedrijven zouden hierop moeten inspringen met investeringen, maar omdat dit niet rendabel genoeg is wachten ze daar nog mee. Netbeheerders anticiperen ook nog niet voldoende erop, ze voeren de slimme meter dan wel in, maar die is alleen nog maar aantrekkelijk voor het op afstand inlezen van het stroomverbruik.

Variabele keuzes in opslag is interessant voor producenten duurzame energie

Eigenaren van koopwoningen die bijvoorbeeld zelf energie opwekken zouden meer optie’s moeten aangedragen krijgen over de verschillende mogelijkheden om hun energie op te kunnen slaan. Vooral wanneer er hoge pieken en dalingen zijn in hun energieverbruik en productie.

Bron:AD

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken