Eneco gaat klanten via collectief zonnepanelen aanbieden

zonnepanelen

Energieleverancier Eneco wil haar 300.000 klanten die zij in België hebben gaan benaderen via een groepsaankoop om zonnepanelen aan te bieden. Eneco heeft daarvoor Gutami Solar aangewezen als de leverancier.

Collectieve aankopen een trend in België

In België is het namelijk al een aantal jaren populair om via een groepsaankoop voor verschillende producten te kunnen kiezen en over te stappen. Ook energie groepsaankopen zijn populair. Vandaar dat Eneco via de energieveiling zonnepanelen wil gaan verkopen.

Vrijblijvende inschrijving

De consument kan zichzelf inschrijven voor het project Haal de Zon in Huis. Vorig jaar deed Eneco dit met windparken zo konden huishoudens investeren in het windpark. Eneco heeft een speciaal Eneco Solar-tarief dit is bedoeld voor zonnepaneel eigenaars. Het Solar-tarief bied voor overdag net als snacht’s een voordelig energietarief.

De energieleverancier wil zo consumenten stimuleren om zonne-energie gezamelijk te gaan opwekken. Christophe Degrez van Eneco België:

Men heeft vandaag de dag te vaak het idee dat zonnepanelen niet meer interessant zijn omdat de subsidie werd stopgezet, maar door de daling van de aankoopprijzen zijn die subsidie’s niet meer nodig om van zonnepanelen een interessante en duurzame investering te maken.

De terugverdientijd in zonne-energie is gemiddeld genomen ongeveer 8 jaar. Na die periode is de zonnestroom die opgewekt word zelfs gratis.

Bron:SolarMagazine

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken