Eneco gaat partnerschap aan met het Stroomversnelling initiatief

enecogebouw

Energieleverancier Eneco gaat op 11 januari een overeenkomst tekenen met het Stroomversnelling intiatief die 111.000 woningen gaat realiseren die volgens het Nul op de Meter concept worden gebouwd.

Initiatief Stroomversnelling

Het Stroomversnelling initiatief omvat samenwerkingen van diverse gemeentes, bedrijven en woningbouwverenigingen. Zij zullen de komende jaren 111.000 woningen omzetten naar de Nul op de Meter woningen. Voor huurders is dit initiatief een geschikt middel om de energiekosten aan de woningbouwverenigingen af te dragen, de woningbouwvereniging gebruikt dit geld dan weer voor het energieneutraal maken van het huis.

Duurzame warmte om woningen te verwarmen

De Nul op de Meter woning zal dan geen gasaansluiting meer hebben en het is voorzien van zonnepanelen en binnenhuisinstallatie’s. Ook worden de woningen kiervrij en tochtvrij gemaakt zodat er geen warmte meer kan ontsnappen. Na de upgrade van de woning zal daarmee de geriefelijkheid in huis ook toenemen. De belangstelling blijkt bij 42% heel groot nadat Ipsos in opdracht van Eneco een onderzoek had gedaan onder 1001 ondervraagden.

Wooncomfort en waarde nemen toe bij Nul op de Meter

Eneco stelt dat de genomen maatregelen bij een Nul op de Meter woning ervoor zorgen dat de woningen duurzame energie opwekken wat genoeg is voor het eigenlijke gebruik van het huishouden, daardoor komt de energiemeter op nul te staan en hoeft de bewoner niets te betalen aan energie. De waarde van de woning zal naar verwachting ook gaan stijgen.

Bron: Duurzaambedrijfsleven

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken