Eneco gaat samenwerking aan met TU Delft

In een bericht van Duurzaambedrijfsleven is naar voren gekomen dat energiebedrijf Eneco de energielevering van de TU te Delft voor haar rekening gaat nemen. Het energiebedrijf zal 100% windenergie gaan leveren afkomstig van Lichterduinen het windpark van het concern.

CO2 uitstoot van TU Delft zal afnemen met 60%

De Delftse universiteit wil haar campus vanaf volgend jaar gaan verduurzamen en daarvoor zullen zij de windenergie van Eneco gaan inkopen. Grootste voordeel voor de campus is dan ook dat zij hun CO2 uitstoot hiermee met 60% reduceren. De capaciteit aan windenergie is goed voor 70% om in de eigen energiebehoefte te kunnen voorzien.

Meerdere energievoorzieningen uit duurzame bronnen

TU Delft heeft een jaarlijks verbruik van 54 mln kilowattuur. Ook zal er extra energie worden gebruikt dat afkomstig is van een warmtekrachtkoppeling die op de campus staat. Verder zal er nog een klein percentage aan zonne-energie worden gebruikt, die afkomstig is van de daken van TU Delft. Er zijn 14 daken van de campus waarop zonnepanelen zijn geplaatst met een capaciteit van 1.2 megawatt aan zonne-energie.

Eneco’s ambitie met warmtepomp WarmteWinner

Het energiebedrijf heeft in ieder geval niet stilgezeten, zo hebben zij aangegeven dat zij binnen 4 jaar ruim 100.000 Warmtewinners willen gaan installeren bij Nederlandse huishoudens, er is al een groep van 5500 geïnteresseerden. De WarmteWinner is een warmtepomp waarmee men zo’n €250 kan besparen ieder jaar. Vanaf komende zomer begint Eneco dan ook al met de levering van de WarmteWinners. De WarmteWinner is makkelijk te installeren en is volgens Eneco ook betaalbaar voor de consument omdat er een subsidie van €1000 kan worden aangevraagd. De WarmteWinner moet rond de €2000 gaan kosten.

Vooral in huizen waar een mechanische ventilatie is kan de warmtepomp een groot rendement behalen, de warmtepomp is compact en word direct aangesloten op de CV-installatie. Men kan daarmee 60% aan gas besparen. In oudere woningen zoals uit de jaren 30 waar geen mechanische ventilatie aanwezig is, kan de warmtepomp gebruik maken van de lucht op zolder bijvoorbeeld. Het rendement is in dit geval wel iets lager.

Groene energie vergelijken en besparen op uw energiekosten

Het besparen op het energieverbruik word de komende jaren steeds belangrijker voor huishoudens omdat het naast het besparen op de energierekening ook belangrijker word om over te gaan stappen op duurzame energie. Wanneer alle huishoudens meer voor duurzame energie kiezen verlagen we gezamenlijk de CO2 uitstoot. Er zijn voldoende energiebedrijven die groene energie aanbieden en tegen hetzelfde tarief als wat men betaalt voor grijze energie  ( klik hier voor het verschil tussen groene energie en grijze energie ). Start eens met groene energie vergelijken en bekijk uw voordeel ten opzichte van uw huidige contract. Overstappen is gratis en simpel met de overstapservice van EnergieVergelijking.nl.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken