Eneco ziet omzet in eerste halfjaar 2015 afnemen

windmolenopland

Energieconcern Eneco heeft haar omzet in het eerste halfjaar van 2015 zien afnemen. Dit is deels te danken aan het verminderde energieverbruik en het overstappen van haar klanten naar een andere energieleverancier.

Warme winters Nederland zorgen voor minder verbruik

Vorig jaar was de daling van haar omzet te danken aan de redelijk warme winter. En dit jaar zagen zij hun omzet afnemen met 3 en 7% in vergelijking met het eerste half jaar in 2014. Desondanks hebben zij ook nog eens 380 mln euro geïnvesteerd in het eerste halfjaar van 2015 in het verduurzamen van hun energievoorziening. Vorig jaar spendeerde Eneco nog 423 mln euro maar dit had te maken met een restwarmteproject in Rotterdam.

Eneco blijft investeren in duurzame energie

Het geld werd vooral geïnvesteerd in nieuwe windparken waaronder het windpark Laarakkerdijk in de provincie Brabant, maar Eneco investeerde ook in België en het Verenigd koninkrijk met windenergie. Eneco heeft haar investeringen uitgebreid in de warmtenetten en warmteproductie in Utrecht en het verbeteren alsook uitbreiden van de elektriciteitsnetwerken en gasnetwerken.

ACM verplicht alle energieleveranciers hun tarieven voor transport te verlagen

Het concern is ondanks de teruglopende omzet niet ontevreden omdat zij zich staande weten te houden in energiemarkt en wisten hun omzet en winstdaling tot een minimum te beperken. Wat ook nog meespeelde was dat de ACM net als andere energieleveranciers Eneco verplichtte om de tarieven voor transportkosten en de aansluitkosten voor stroom en gas te verlagen.

Bron:RTLnieuws

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken